Írjon nekünk

Közélet

Brüsszelben és Londonban is lecsaptak a terroristák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy katonákra támadó férfit lelőttek Brüsszelben, a belga ügyészség terrortámadásnak minősítette a merényletet. Londonban két járőrt sebesített meg egy késes támadó.

Késsel támadt katonákra egy szomáliai migráns Brüsszel központjában, a támadásban két katona megsérült. Az “Allah Akbar”-t üvöltő támadót a hatóságok agyonlőtték. Eközben a londoni Buckingham-palotánál is késsel támadt rendőrökre egy férfi – írta meg az Origo.

Késsel támadt egy férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé két katonára Brüsszel központjában, a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A támadóra tüzet nyitottak, el is találták – írja a BBC. A helyszínt lezárták. A Reuters szerint a támadó egy 30 éves férfi volt, aki nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később meghalt. A belga ügyészség terrortámadásnak minősítette a támadást. Az egyik katona a karján, a másik az arcán sérült meg – írja a Standaard. Őket is kórházba vitték.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Azt írta, a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet. Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van. Pétek délután molotov-koktélt dobtak egy brüsszeli rendőrőrsre, de azt még vizsgálják, hogy ugyanaz az ember tette-e.

A Buckingham-palotánál is hasonló támadás történt

Londonban szintén késsel támadt egy férfi a rendőrökre a Buckingham-palotánál, helyi idő szerint este fél kilenckor. Az MTI szerint a férfit járőröző rendőrök állították meg, és ezután találtak nála kést, lefogása közben sebesített meg két rendőrt, akik könnyebben sérültek meg, a helyszínen látták el a sérüléseiket, nem kellett kórházba vinni őket. A támadót letartóztatták.

A BBC szerint a támadó egy 20-as évei elején járó férfi. A Guardian és több külföldi portál azt írta, hogy egy szemtanú szerint a támadó a kocsijával egy rendőrautó felé közelített, majd mellette állt meg. A rendőrök ekkor látták meg a kocsijában a kést. Mikor kiszedték az autóból a férfit, akkor sebesítette meg a rendőröket. Az eset során más nem sérült meg, de a palotánál sok rendőrautót látni. A rendőrség szerint a királynő a támadáskor nem volt a palotában – írja a Guardian. A Daily Mail szerint jelenleg a skót rezidenciáján tartózkodik.

Hírzóna

Méltatlan kritikák érik Magyarországot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Alapjogokért Központ összeállítása.

Tovább olvasom

Hírzóna

Hamarosan kiderül, hogy szigorodik-e a kijárási tilalom a húsvéti ünnepek alatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egészen pontosan csütörtök délután.

Tovább olvasom

Egészség

A szentesi kórházat is támogatja a Vasas labdarúgó-szakosztálya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több kórházi intézménynek, köztük a szentesi Dr. Bugyi István sürgősségi betegellátó osztályának is adományozott a Vasas: az NB II-es klub által vásárolt eszközök az érintkezés minimálisra való csökkentésében segíthetnek a szentesi kórháznak – írja a Délmagyar.

Tovább olvasom

Aktuál