Közélet

Újabb melegrekordok dőltek meg

Újabb melegrekordok dőltek meg

2017. augusztus 3., csütörtök
Újabb melegrekordok dőltek meg

A csütörtök hajnali országos rekord után napközben újabb melegrekordok dőltek meg; Békéssámsonban 40,1 Celsius-fokig melegedett a levegő - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

A fővárosban mostanáig 37,8 fok volt az augusztus 3-ai csúcshőmérséklet, amelyet 1948-ban Budatétényben mértek. Most Budapest több pontján is mértek ennél magasabb értékeket, a legmelegebb Újpesten volt: az új fővárosi napi melegrekord 38,7 fok lett. Az eddigi országos napi maximumhőmérsékleti rekord 40 fok volt, amelyet 1927-ben Jászberényben regisztráltak. Most viszont Békéssámsonban 40,1 fokot mértek, amely 0,1 fokkal meghaladja az eddigi rekordot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a hétvégén tovább fokozódik a hőség, többfelé lehet

40 fokos meleg

, s helyenként a leghidegebb órákban is 25 fok várható. Vasárnap este érkezhet meg egy hidegfront, amelynek hatására a jövő hét elején pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de ennek mértéke még bizonytalan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.