Hírzóna

Túszt ejtettek egy hollandiai rádióállomás épületében

Túszt ejtettek egy hollandiai rádióállomás épületében

2017. augusztus 17., csütörtök
Túszt ejtettek egy hollandiai rádióállomás épületében

Késsel fenyegetőzött és túszt ejtett egy férfi csütörtökön Hollandiában, majd behatolt a közszolgálati rádió egyik épületébe. Közel másfél órás rendőrségi műveletet követően letartóztatták, a túsz sértetlenül kiszabadult.

A holland rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági erők a reggeli órákban zárták körbe túszejtés gyanúja miatt az Amszterdam közelében fekvő Hilversumban található épületet, azt követően, hogy egy férfi a létesítmény előtti parkolóban késsel megfenyegetett egy nőt, akit magával ragadva behatolt az épületbe. Sajtóinformációk szerint a férfi az épületben a túsz mellett a rádió egyik alkalmazottját is megfenyegette. Mint közölték, a mintegy másfél órás műveletet követően a férfit elfogták. A túszul ejtett nő nem szenvedett sérüléseket, de vizsgálatra a közeli kórházba szállították. A túszejtő szándékai továbbra is ismeretlenek, az adás sugárzása a helyzetre való utalás nélkül mindvégig folytatódott - tették hozzá. A helyi média úgy tudja, az incidens az után történt, hogy a rádióállomás egyik legnépszerűbb lemezlovasa, DJ Giel Beelen bejelentette, 19 év után távozik a rádiótól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.