Szegeden ad koncertet a David Yengibarian Trió

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton, augusztus 26-án 19.30-kor David Yengibarian Trió koncert lesz a Régi Zsinagógában.

Az örmény David Yengibarian 1995-től Magyarországon folytatott zenei tanulmányokat, és hamarosan az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Eddig négy saját lemezt jelentetett meg, továbbá számos színházi- és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

“A mi zenénk tekervényes, hosszú, háborús, boldog-boldogtalan, tragikus utat járt be, holokauszttal, szenvedéssel, örömmel. A népzenében tökéletesen benne van egy nép sorsa. Nem akartam amerikai zenét játszani, de a saját népzenémet alkalmasnak tartom arra, hogy jazzre jellemző igényességgel közelítsek hozzá. Azt hiszem, általában minden igazi zenész a saját kultúráját igyekszik a legmagasabb színvonalon érvényesíteni – ami azért nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem játszhatunk egy-egy ismert amerikai jazz sztenderdet” – nyilatkozott David Yengibarian

A trió tagjai: David Yengibarian – harmonika, Duka Tiby – basszusgitár és Badics Márk – dob. A koncert az I. Nemzetközi Örmény Diaszpóra Fesztivál szegedi programja. A jegyár 1000 Ft, jegyárusítás a helyszínen a koncert előtt 18.30-tól.

Előző sztori

Leszakadt faág és karambol adott munkát a katasztrófavédőknek

Következő sztori

Lezárult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logópályázata