Közélet

Szállodaszövetség: az üzleti turizmus lehet a kitörési pont

Szállodaszövetség: az üzleti turizmus lehet a kitörési pont

2017. augusztus 12., szombat
Szállodaszövetség: az üzleti turizmus lehet a kitörési pont
family_hotel_balastya40_gs

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke szerint az üzleti turizmus lehet a kitörési pont Magyarország számára, a piaci rés betömésén a kormányzat is dolgozik.

Flesch Tamás

az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, hogy a statisztikák alapján a 3, a 4 és az 5 csillagos szobák iránt is nőtt a kereslet, a foglaltság a belföldi forgalomban 8, a külföldiben 15 százalékot emelkedett. Rövidesen a kapacitások növelésére is szükség lesz, ezért 10-12 százalékkal növelik a szobák számát Budapesten. Az alelnök szerint a marketing kiemelten fontos, és jól is működik Magyarországgal kapcsolatban, amit az üzleti turizmus fellendítésére is használni kell. Szerinte ez a piaci rés Magyarország számára, és a kormányzat is gondolkodik azon, hogy miként lehetne "lefedni" ezt az utazási fajtát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.