Közélet

Szakértő: újra nagykoalíció alakulhat Németországban

Szakértő: újra nagykoalíció alakulhat Németországban

2017. augusztus 17., csütörtök
Szakértő: újra nagykoalíció alakulhat Németországban

Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a szeptember 24-i német választások után előfordulhat, hogy ismét nagykoalíció alakul a kereszténydemokrata-keresztényszociális CDU/CSU szövetség és a szociáldemokrata SPD között.

A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában azt mondta, több forgatókönyv is létezik a választások kimenetelére, és bár senki nem akarja, megismétlődhet a nagykoalíció is. Elmondta még, hogy "forró" szakaszába lépett a kampány, és előállt az a furcsa helyzet, hogy a két párt még együtt kormányoz, de már egymás ellen kampányol.

Angela Merkel

(CDU) kancellár népszerűségi indexe 60, kihívójáé, Martin Schulzé 33 százalékon áll, a szociáldemokrata párt népszerűsége pedig beragadt a 23-27 százalékos sávba. Kérdés azonban, hogy a CDU/CSU szövetség mennyire tudja majd aktivizálni választóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.