Sport

Jászapáti Petra 500 méteren is nyert

Jászapáti Petra 500 méteren is nyert

2017. augusztus 26., szombat
Jászapáti Petra 500 méteren is nyert

Ahogy három napja 1500, úgy szombaton 500 méteren is Liu Shaoang és Jászapáti Petra nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán.

A legrövidebb táv szerdai selejtezőjében és szombati elődöntőjében nem volt meglepetés, így a férfiaknál a négyfős fináléba jutottak a Liu fivérek és Burján Csaba is, valamint Varnyú Alex. Előbbi három végig szoros küzdelmet vívott, végül a táv 2016-os vb-bronzérmese, Liu Shaoang haladt át elsőként a célvonalon Burjánt és bátyját, a szám tavalyi világbajnokát, Liu Shaolint megelőzve. A nőknél szintén a válogatott legjobbjai jutottak döntőbe, kivéve Heidum Bernadettet, akit még a szerdai selejtezőben kizártak. Jászapáti Petra nyert Keszler Andrea, Kónya Zsófia, valamint az 1500 méteren ezüstérmes Bácskai Sára Luca előtt. Az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le a versenyeket, ahogy az majd a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián lesz. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet. A versenyek a következő héten szerdán és szombaton folytatódnak, majd a zárónap szeptember 4-én, hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.

A szerdai eredmények

Férfi 500 m:

1. Liu Shaoang (MTK) 42.762 mp 2. Burján Csaba (PSN) 42.923 3. Liu Shaonlin Sándor (MTK) 43.117

Női 500 m:

1. Jászapáti Petra (SZKE) 45.175 mp 2. Keszler Andrea (TDKE) 45.219 3. Kónya Zsófia (SZKE) 45.391

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.