Példaértékű településként ünnepelhet Ásotthalom + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

asotthalom_falunap_megnyito019kf

Egy hely, ami kiválóan megmutatja, hogy összefogással és közös célokkal egy kistelepülés is lehet sikeres. Ma tartják az immár hagyományos Falunap és Kenyéráldás Ünnepét a határ menti nagyközségben.

Ásotthalom minden évben megrendezi a nagyszabású rendezvényét, amely során azokra emlékeznek, akik egykor a sivár homokon kitartó munkájukkal, a tanyai ember szívósságával családokat telepítettek le, otthonokat teremtettek és gazdálkodni kezdtek ezen a vidéken.

A program 15 órakor a Művészet határon innen és túl című kiállítás megnyitójával kezdődött, a tárlatra Királyhalomról, Hajdújárásról és Kishegyesről is érkeztek alkotók.

A Szent István téren tartott Falunap és Kenyéráldás megnyitóján B. Nagy László köszöntötte a megjelenteket. A térség országgyűlési képviselője megköszönte a polgármester, a képviselő-testület és minden helyi lakos munkáját, hogy a település minden erejével védte és védi a határt a hazánkat és Európát terhelő migrációs nyomástól. „Magyarország a visegrádi országokkal együtt kiáll a nemzetállamok szuverenitása, érdekérvényesítése mellett, ami rendkívül fontos a megmaradásunk érdekében. Nem engedünk abból, hogy mi magunk dönthessük el, kivel akarunk együtt élni és kivel nem, hiszen meg kell őriznünk a magyarság identitását. Annak ellenére is konzekvensen képviseljük ezt az álláspontot, hogy Brüsszelből komoly kritikák és támadások érnek bennünket” – emelte ki B. Nagy László.

A fideszes politikus arról is szólt, hogy az elmúlt időszak extrém időjárási körülményei jelentős gondokat okoztak az agráriumban, éppen ezért ígéretet tett arra: tájékoztatja az ásotthalmi településvezetést és a helyi mezőgazdasági termelőket, hogy milyen kártérítési forrásokat vehetnek majd igénybe.

B. Nagy László az ásotthalmi beruházásokhoz is gratulált. A település önkormányzata és a helyi vállalkozók a jelenlegi adatok szerint összesen 574 millió forintnyi pályázati forrást nyertek el különböző fejlesztési célokra.

Toroczkai László, a nagyközség jobbikos első embere példaértékűnek nevezte, hogy a településen élők a napi politikát félre tudják tenni, és a közel 4000 lakos arra törekszik, hogy Ásotthalom minél sikeresebbé váljon. Ez az a hely, amely bebizonyítja, hogy egy kormányzati országgyűlési képviselő és egy ellenzéki polgármester együtt tud működni a közös elképzelések megvalósítása érdekében.

Az ünnepségen átadták az Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára és az Ásotthalomért Érdemérem címet is. A nap programjai között bábműsor és judo bemutató is szerepel, valamint fellép Kasza Tibi, az Eklektik, valamint Koós János és Dékány Sarolta is. A Falunap és Kenyéráldás Ünnepe 22 órakor tűzijátékkal, majd utcabállal zárul.

no images were found

Előző sztori

Csaknem 20 fokos különbség az ország két pontja között

Következő sztori

Labdarúgás: a hajrában verte a SZEOL a Honvéd-fakót