Novák Katalin: nőhet a családok anyagi mozgástere

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

novak_katalin_gs

Nőhet a családok anyagi mozgástere a korábban kiutalt támogatásokkal – mondta az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin emlékeztetett, korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások; a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély és a gyermeknevelési támogatás. A családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat.

Az államtitkár péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a témával kapcsolatban elmondta azt is, 1,3 millió család kaphatja meg korábban a támogatásokat.

Az M1 aktuális csatorna műsorában szólt arról is, idén már a gyerekek több mint 85 százaléka ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez, a kormány egy nemrégiben hozott döntésének köszönhetően az első kilenc évfolyamon tanulók szüleinek nem kell fizetniük a kiadványokért.

Kitért arra is, hogy a gyermekek étkezéséért a családok nagyobb részének nem kell fizetnie a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban.

Default thumbnail
Előző sztori

Nagyobb figyelmet kell fordítani az imámokra

Default thumbnail
Következő sztori

Többen születtek, és többen is haltak meg az első félévben

Legutóbbi hasonló cikkek