Közélet

Nem engedték Botka közelébe Szabó Bálintot - a jogász nem tudta átadni a csekket Szeged polgármesterének + FOTÓK

Nem engedték Botka közelébe Szabó Bálintot - a jogász nem tudta átadni a csekket Szeged polgármesterének + FOTÓK

2017. augusztus 21., hétfő
Nem engedték Botka közelébe Szabó Bálintot - a jogász nem tudta átadni a csekket Szeged polgármesterének + FOTÓK
botka_szabo_balint_mako32_gs

Egy másfél millió forintos sárga csekkel várta Makón Szabó Bálint Botka Lászlót, így szemléltetve azt, hogy a politikus az MSZP megyei elnökeként valamilyen furcsa okból öt éven át ingyenes szegedi VIP-parkolóbérletet adott Gazdag János makói alelnöknek. Három biztonsági ember tartotta távol a jogászt a szocialista miniszterelnök-jelölttől.

Botka László

a lehető legjobban teszi, hogy Makóra jön, ugyanis ennek szimbolikus jelentősége van. Mint tudjuk, ez a város az a hely, ahol a szegedi polgármester az MSZP megyei elnökeként öt éven át évente 312 ezer forintos szegedi VIP-parkolóbérletet adományozott

Gazdag János

makói alelnöknek. Mindezt annak ellenére, hogy ő nem szegedi, és nem az országgyűlés tagja, mégis országgyűlési képviselői minőségben tüntették fel az ominózus VIP-listán” – tájékoztatott

Szabó Bálint

hétfő délután. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője azelőtt hívta össze a sajtót, hogy Botka az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként ismertette: a párt a makói József Attila Gimnázium élén 22 évet eltöltő

Rója Istvánt

indítja 2018 tavaszán az országgyűlési képviselői választásokon a Hódmezővásárhely-Makó választókörzetben. Szabó Bálint három csekket hozott magával: az elsőt Botka Lászlónak, a másodikat Gazdag Jánosnak, a harmadikat az MSZP-nek címezve, hogy az egyiket fizessék be a Szegedi Közlekedési Társaság számlájára. "

A múlt héten hallgatott ki

a Nemzeti Nyomozó Iroda, ami után megállapították, hogy fennáll Botka Lászlónál a hivatali visszaélés minősített esetének gyanúja. Mivel rendőri vezetők is érintettek az ügyben, ezért a Katonai Nyomozó Ügyészség intézkedik a továbbiakban” – tette hozzá. „Örömmel jöttem az országjárásom makói állomására” – kezdte beszédét az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A politikus kifejtette, azért Rója Istvánt jelölték ki a párt országgyűlési képviselő-jelöltjének, mivel a személye a két évtizedes igazgatói munkája által kellően ismertté, sőt, az elmúlt hetek eseményei miatt szinte szimbólummá vált. Botka szerint ugyanis a Fidesz-kormány azért nem bízta meg a gimnázium vezetői posztjára újra, egyedüliként pályázó Róját, mert az oktatási intézmény pedagógusai az elsők között csatlakoztak a miskolci tanárok által kezdeményezett szakmai tiltakozáshoz. „A Fidesz azért büntette meg, mert kiállt a szakmai érvek, és a gyermekek mellett” – mondta. Szeged polgármestere arról is beszélt: minél több helyen jár az országban, annál inkább látja, hogy Magyarországon nő az elégedetlenség, és a lakosok le akarják váltani a kormányt. „A Fidesz közel sem olyan magabiztos, mint amennyire mutatja magát, főleg, amikor egy ilyen rendezvényen egy ilyen hitvány provokátorral próbálja megakadályozni azt, hogy a makóiak örömmel fogadják az igazgatót” – utalt arra, hogy Szabó Bálint végig odanyújtotta neki a csekkszelvényt, azonban a biztonságiak megakadályozták, hogy a közelébe kerüljön.

botka_szabo_balint_mako02_gs

„Mindenki láthatta, hogy békés szándékkal egy szimbolikus csekket jöttem átadni Botka Lászlónak. Visszautasítom azt, hogy bárkinek a fizetett provokátora lennék. Elég ócska a részéről, hogy a személyemet minősíti, valótlanságokat állít ahelyett, hogy az őt érintő ügyekben egyszerű kérdésekre válaszolna. Azt hirdeti, tegyünk igazságot, és mi is azt gondoljuk, hogy ennek így kell, hogy legyen. Igazságra van szükség a szegedi VIP-parkolóbérletekkel, a Szeviép-üggyel és a Botka László ügyvédje, a

Czeglédy Csaba

által vezetett iskolaszövetkezetekkel kapcsolatban” – reagált a történtekre Szabó. Hozzátette, Szeviép-károsultakkal az ország több pontján folytatni fogják a szembesítő kampányt, egészen addig, amíg Botka el nem számol az összes ügyével. A jogász úgy fogalmazott, ez független attól, hogy az MSZP mikor hozza meg azt a döntést, hogy visszahívja a polgármestert a miniszterelnök-jelölti pozícióból. A Czeglédy-üggyel kapcsolatban rámutatott: az ügyvéd Makón egy olyan iskolaszövetkezetet működtetett, amely ügyében már költségvetési csalás miatt bírósági eljárás indult. A szövetkezet tagjai ugyanis vélhetően olyan diákok voltak, akiket arra használtak fel, hogy a szocialista párt kampányaiban dolgozzanak.

A gyermekek ügye végleg háttérbe szorult

Rója Istvánban az igazgatói pozíció elvesztése végképp elnyomta a pedagógusi hivatást. A makói József Attila Gimnázium leköszönő igazgatója számára a tanítás és a gimnáziumba járó diákok jövője másodlagossá vált, a gyermekek ügye háttérbe szorult. Rója Istvánból jelenleg a sértődöttség beszél. Személyes egója a pártpolitikát, a Magyar Szocialista Pártot választotta a gyermekek helyett - áll Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnökének sajtóközleményében. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a József Attila Gimnázium pártpolitikai csatározások központja, a gimnáziumban tanuló gyermekek és szüleik a pártpolitikai csaták áldozatai, foglyai legyenek! Az iskolában nincs helye a politikának, ezért arra szólítjuk fel Rója Istvánt, hogy holnaptól menjen fizetés nélküli szabadságra. Arra kérjük, hogy ne zsarolja tovább a szülőket és diákokat - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.