Kultúra

Megnyitotta kapuit a harmadik Interkulturális Angol Nyelvi Tábor +FOTÓK

Megnyitotta kapuit a harmadik Interkulturális Angol Nyelvi Tábor +FOTÓK

2017. augusztus 3., csütörtök
Megnyitotta kapuit a harmadik Interkulturális Angol Nyelvi Tábor +FOTÓK
talentum_tabor004kf

Tíz önkéntes segítségével két héten keresztül interaktív módon tanulhatnak angolul az Interkulturális Angol Nyelvi Tábort résztvevői, mindemellett betekintést kaphatnak a különböző kultúrák hagyományaiba is.

A Talentum Alapítvány harmadik alkalommal szervezte meg az Interkulturális Angol Nyelvi Tábort, amelynek célja, hogy a fiatalok a „hagyományos” nyelvóráktól eltérően, interaktív módon, „élő” környezetben gyakorolják az angol nyelv használatát. Egy hónapra öt országból (Szerbia, Törökország, Olaszország, Örményország és Izland) érkeztek Szegedre az Erasmus+ program keretében azok az önkéntesek, akik a tábor mindennapi életét koordinálják két héten keresztül. Minden nap egy-egy országot mutatnak be a képviselők angol nyelven, aktív feladatokkal, játékokkal, énekléssel és főzéssel színesítve a palettát.

Benjamin Alquier

Franciaországban született, de félig magyar származású. Gyakran járt nyaranta Magyarországon, mégis úgy gondolta, szeretne eltölteni itt egy hosszabb időt is. Egy 10 hónapos EVS program keretében egy grúz társával most ő koordinálja a táborban az újonnan érkezett 10 önkéntes munkáját. „ A lényeg a kommunikáció és az, hogy általa sokkal nagyobb betekintést nyerhetünk egymás kultúrájába. Mivel az előadások, a játékok és minden más is angol nyelven történik, ezért bízunk benne, hogy sikerül átadnunk a tudást a most itt lévő 18 általános iskolás gyereknek. Minden délután főzünk valamit, ami az adott ország kultúrájára jellemző” – mondta az önkéntes fiú. A koordinátorok minden nap egy másik ország kultúráját, és jellegzetes ételeit mutatják be. Törökország egy egyedülálló itallal, Izland az országra jellemző halas étekkel, Olaszország pedig egy különleges desszerttel készült. „A tegnapi napot élveztem a legjobban, jók voltak a vizes játékok, sokat futottunk, a nap végére mindenki elfáradt, és jól esett az az olasz csokis finomság, amit együtt készítettünk el” – mondta a SZEGEDma hírportálnak

Scheibel Zalán

. A gyerekek közül többen már másodjára vesznek részt a tábor életében. „Tavaly is itt voltam, az idén is jönni akartam. Nagyon jó, hogy más kultúrájú emberekkel is megismerkedhetek. Szeretek nyelveket tanulni, ugyanis fordító szeretnék lenni”– tette hozzá

Busch Petra

.

Medgyesi Csanád

szerint a legfontosabb, hogy interaktív módon tanulhatnak. A 14 éves fiú azért jött a táborba, mert úgy gondolja, a 21. században nagyon fontos a nyelvtanulás. „A különböző nyelvek ismerete nélkül ebben a világban nem lehet érvényesülni. Az emberek nyitott hozzáállása és a jó hangulat olyan környezetet teremt, amelyben lehetőségünk van szabadon kommunikálni egymással” – fogalmazott. Törökországból érkezett

Elif Cingőz

, aki eleinte nagyon tartott attól, hogy fog az itteni fiatalokkal kommunikálni. „A hazámban a legtöbb fiatal nem beszél angolul, az egyetem elvégzése előtt engem sem érdekelt különösebben mások nyelve, nem értettem miért fontos nyelveket elsajátítani. Később mikor elkezdtem angolul tanulni, úgy éreztem kinyílik előttem a világ és lehetőséget kaptam, hogy felfedezzem mindazt, ami benne van”– fogalmazta meg a nyelvtanulásban rejlő lehetőségeket a fiatal lány. A tábor utolsó napján, pénteken a szomszédos Szerbiáé lesz a főszerep.

Dragana Kovačević

és társa az utolsó napra rengeteg vizes játékkal készülnek, a gyerekek megismerkedhetnek a ciril betűkkel, és közös erővel elkészíthetik a tradicionális gibanicát is. A foglalkozások angolul zajlanak, hiszen jelen esetben ez a világnyelv az összekötő kapocs a különböző kultúrák között. Dragana fontosnak tartja, hogy az emberek ne csak a kultúrát akarják megérteni, hanem a nyelvet is, mert a nyelven keresztül vezet az út a kultúrába, és mint mondja, a kettő nem létezhet egymás nélkül. A tábort két különböző időpontban tartják, augusztus első hetében a 7-8 osztályos tanulók, míg a második héten a középiskolások ismerkedhetnek meg az öt nemzet kultúrájával és gyakorolhatják az angol nyelvet.

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.