Közélet

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

2017. augusztus 31., csütörtök
Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők.

Elsőként az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde 2016/2017 évi nevelési évről szóló beszámolóját hallgathatták meg, majd a második napirendi pontban a 2017/2018 évi nevelési év meghatározására, az intézmény munkatervének jóváhagyására került sor. Jó hír, hogy ebben a nevelési évben a korábbi öt helyett hat csoportot indítanak az óvodában, így a csoportlétszámok sokkal ideálisabbak lesznek. A harmadik napirendben az energetikai korszerűsítést célzó pályázathoz kapcsolódóan fogadtak el árajánlatot. A Polgármesteri Hivatal kiviteli tervét a döntésnek megfelelően

Simó Anna

építész készítheti el. A soron kívüli ülés összehívásának legmeghatározóbb indoka a negyedik napirendi pont témája volt, itt született döntés ugyanis az Ádám Jenő Általános Iskola és Művészeti Iskola valamint a Bordányi Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása érdekében kiírt közbeszerzési eljárás eredményéről. A Bíráló Bizottság javaslatát figyelembe véve a képviselő-testület a kivitelezéssel a bordányi székhelyű Energiatudás Innovációs Kft-t bízza meg. A bírálati szempontokban a legnagyobb hangsúlyt a vállalási ár jelentette, de figyelembe vették a vállalt jótállási idő, valamint a műszaki segítségnyújtás, a rendelkezésre állás idejét is a jótállási idő alatt. A közel 130 milliós beruházás a szerződéskötést követően azonnal megindul. A következő napirendben a nagyközség közbeszerzési tervének módosítását fogadták el, figyelembe véve a nyert pályázatokat és a munkák ütemezését is. Ezt követte egy újabb, a település mindennapjait több évre meghatározó döntés. A Közvilágítási célú eszközök üzemeltetési és karbantartási szerződésének jóváhagyása címet viselő napirendben a képviselők a legkedvezőbb ajánlatot tévő DÉMÁSZ Zrt. ajánlatát fogadták el. 2021. szeptember 30-ig a szegedi székhelyű cég üzemelteti és javítja a közvilágítást biztosító lámpatesteket. A testületi ülésen választották ki a település arculati kézikönyvének elkészítésére érkezett ajánlatok közül a legkedvezőbbet. A munkát a Pap Ádám Építészstúdió Kft. nyerte el. Október 31-ig kell hogy elkészüljön a község településképi rendelet tervezete, valamint a településképi arculati kézikönyv. A képviselők döntöttek még a 2017. évi belső ellenőrzési terv módosításáról. A testületi ülés megtartását követően sor került a településfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódó javaslatok megbeszélésére, megvitatására is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.