Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők.

Elsőként az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde 2016/2017 évi nevelési évről szóló beszámolóját hallgathatták meg, majd a második napirendi pontban a 2017/2018 évi nevelési év meghatározására, az intézmény munkatervének jóváhagyására került sor. Jó hír, hogy ebben a nevelési évben a korábbi öt helyett hat csoportot indítanak az óvodában, így a csoportlétszámok sokkal ideálisabbak lesznek.

A harmadik napirendben az energetikai korszerűsítést célzó pályázathoz kapcsolódóan fogadtak el árajánlatot. A Polgármesteri Hivatal kiviteli tervét a döntésnek megfelelően Simó Anna építész készítheti el.

A soron kívüli ülés összehívásának legmeghatározóbb indoka a negyedik napirendi pont témája volt, itt született döntés ugyanis az Ádám Jenő Általános Iskola és Művészeti Iskola valamint a Bordányi Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása érdekében kiírt közbeszerzési eljárás eredményéről. A Bíráló Bizottság javaslatát figyelembe véve a képviselő-testület a kivitelezéssel a bordányi székhelyű Energiatudás Innovációs Kft-t bízza meg. A bírálati szempontokban a legnagyobb hangsúlyt a vállalási ár jelentette, de figyelembe vették a vállalt jótállási idő, valamint a műszaki segítségnyújtás, a rendelkezésre állás idejét is a jótállási idő alatt. A közel 130 milliós beruházás a szerződéskötést követően azonnal megindul.

A következő napirendben a nagyközség közbeszerzési tervének módosítását fogadták el, figyelembe véve a nyert pályázatokat és a munkák ütemezését is. Ezt követte egy újabb, a település mindennapjait több évre meghatározó döntés. A Közvilágítási célú eszközök üzemeltetési és karbantartási szerződésének jóváhagyása címet viselő napirendben a képviselők a legkedvezőbb ajánlatot tévő DÉMÁSZ Zrt. ajánlatát fogadták el. 2021. szeptember 30-ig a szegedi székhelyű cég üzemelteti és javítja a közvilágítást biztosító lámpatesteket.

A testületi ülésen választották ki a település arculati kézikönyvének elkészítésére érkezett ajánlatok közül a legkedvezőbbet. A munkát a Pap Ádám Építészstúdió Kft. nyerte el. Október 31-ig kell hogy elkészüljön a község településképi rendelet tervezete, valamint a településképi arculati kézikönyv. A képviselők döntöttek még a 2017. évi belső ellenőrzési terv módosításáról. A testületi ülés megtartását követően sor került a településfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódó javaslatok megbeszélésére, megvitatására is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Még többen kaphatnak diákhitelt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető lesz.

Tovább olvasom

Hírzóna

2,4 milliárdból újul meg a makói Almási iskola

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egymilliárd forinttal megemelték a felújításra szánt összeget.

Tovább olvasom

Egészség

Kezdődik a parlagfűszezon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az allergiások már erős tüneteket tapasztalhatnak a következő napokban.

Tovább olvasom

Aktuál