Letört a Kárász utcai szobor karja – autóval mentek neki + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof

Több helyen megrongálódott az álló nőalak és a mellette lévő kő a Kárász utca végén található szoborkompozícióban. Állítólag éjszaka autóval mentek neki.

Kligl Sándor szoborcsoportja sokak kedvence a Kárász utca Dugonics térhez közelebbi részén. A Munkácsy-díjas szegedi szobrászművésznek 2002-ben avatták fel a négyalakos szoborkompozícióját, az egyik oldalon utcazenész, a másikon pedig a hegedűst néző nő, egy gyermek és egy kutya látható. Nem először rongálták meg az alkotásokat, két évvel ezelőtt a pulit próbálták meg ellopni.

„Egy autó a Kárász utcán tolatás közben kibillentette a szobrot és a követ a helyéről, letörte az anya karját. Néhány napja történt az eset, de csak most jelezték nekem is” – nyilatkozta Kligl Sándor a SZEGEDma hírportálnak. A szobrász úgy tudja, az egyik éjszaka bulizó fiatalok hajtottak be a sétálóutcába, az ütközés következtében a gépjármű hátsó üvege is betört.

Szét kell szedni a talapzatot, s ezt követően lehet visszabillenteni a követ. Később derül ki, hogy mennyire vetemedett el a szobor. Szerencsére a letört kéz megmaradt, s olyan helyen, a ruha ujjánál tört le, ahol lehetséges feltűnés nélkül visszaforrasztani az egybeöntött szoborra. Szomorúnak tartja, hogy idén nem ez az első eset, amikor restaurálnia kell egy szobrát: Esztergomban egy komplett figurát loptak el.

no images were found

Előző sztori

Villany és gáz egy helyen Szentesen

Következő sztori

Szalmabála arénából szurkolhatunk a Hódmezőrület 2.0-n