Sport

Labdarúgás: visszavágott a tavalyi vereségekért a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: visszavágott a tavalyi vereségekért a Mórahalom + FOTÓK

2017. augusztus 27., vasárnap
Labdarúgás: visszavágott a tavalyi vereségekért a Mórahalom + FOTÓK

Alaposan visszavágott a Mórahalom a Hódmezővásárhelynek a tavaly elszenvedett két vereségért: a homokhátiak jóformán az egész meccset kontrollálva, háromgólos sikert arattak a megyei derbin.

Újabb megyei rangadót rendeztek az NB III Közép csoportjában: a Mórahalom az előző fordulóban a Makóval 2-2-s döntetlent játszott Hódmezővásárhelyet fogadta. Kiválóan kezdték a hazaiak a meccset, már a harmadik percben megszerezték a vezetést, miután egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Fodor Ádám a léc alá lőtte a labdát, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. A gól érezhetően megfogta a vendégeket, ebből mintegy tíz perc elteltével kezdtek éledezni, de sem Ablonczy Gerjén kapáslövése, sem Kökény Tamás közeli lövése nem hozott egyenlítést. Az első húsz perc után előkerültek a lapok, majd a kedélyek lecsillapodását követően egy három az egy elleni kontrát rontott el a Mórahalom. A mezőnyben inkább a Vásárhely volt aktívabb, de ez lehetőségekben kevésbé mutatkozott meg - sokat dolgoztak a vendégek az ikszért, e helyett azonban még az első félidőben az éppen a HFC-től Mórahalomra szerződött Fábián Imre passzolt be egy újabb jobb oldalról, laposan érkező centerezést, így a szünet előtt megduplázta csapata előnyét - a csatár nem is örült látványosan találatának, csak kezét az ég felé emelte. A szünet után is hasonló mederben folyt a meccs, azonban büntető helyett sárgát kapott Prasler a tizenhatoson belüli esése után - bő tíz perc elteltével kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán a Magyar György-Vonjic-Zelic Sasa edzőpáros. Nem jött össze a korai szépítés a HFC-nek, az idő pedig a homokhátiaknak dolgozott. Ebből a pontból nem tudott elmozdulni a vendég együttes, a Mórahalom végig stabil volt hátul, hiába volt a Vásárhely mezőnyfölénye, az utolsó tíz percre is kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. Mi több, három perccel a vége előtt Fodor Ádám duplázni tudott, a csereként beállt Hrabovszki Zoltán vette észre társát egy szép passzal a tizenhatoson belül, Fodor pedig egy óriási gólt ragasztott ballal a bal felső sarokba, ezzel beállította a végeredményt. A Mórahalom megérdemelten nyert, ezzel visszaadott valamit a tavaly elszenvedett két vereségből a Vásárhelynek, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a HFC viszont továbbra is nyeretlen. A következő héten a Mórahalom a Szentlőrinc vendége lesz, míg Major László együttese a Dabast fogadja hazai környezetben.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló

Mórahalom VSE - Hódmezővásárhelyi FC 3-0 (2-0)

Mórahalom, 500 néző. Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Belicza Bence Péter).

Mórahalom:

Krnács - Bokányi R., Lászik, Szücs, Fodor, Busa, Puskás (Podonyi, 57'), Zsoldos, Magyar, Szalma (Pócs D., 57'), Fábián (Hrabovszki, 69'). Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.

HFC:

Bordás - Marton (Szabó M., 40'), Kökény (Szabó D., 77'), Huszár, Mezei, Bartyik N., Prasler (Végh, 72'), Szilágyi, Pataki, Ablonczy, Faggyas. Vezetőedző: Major László.

Gól:

Fodor (3'), Fábián (44')

Sárga lap:

Fábián (12'), Szalma (23'), Magyar (49'), Bokányi (77') ill. Huszár (30'), Marton (33'), Prasler (56'). Vjonic-Zelic Sasa:

"Bár meglepett minket a Vásárhely az elején azzal, hogy letámadtak, de tudtuk, hogy a szélén tudjuk megverni őket, ebből is rúgtuk az első két gólunkat. Nem mondom, ohgy jól játszottunk, de amikor 3-0-ra nyersz, akkor minden jó. A szünet után váltottunk a védekezésünkön, lehet, hogy kaphattunk volna, de tudtunk volna még rúgni is. Gratulálok a srácoknak, mert anno az NB III-ban kikaptunk, és hiába lettünk hetedikek, kiestünk. Aztán sem a megyeegyben és sem az NB III-ban, sőt, felkészülés során sem tudtuk őket legyőzni - ez most sikerült."

Major László:

"Annyi maradt nekem, hogy gratuláljak a Mórahalomnak, megérdemelten nyertek, motiváltabbak voltak! Természetesen, aki ilyen korán lövi az első gólt, az óriási előnyben van. Ha még ötven percet játszunk, akkor sem tudtunk volna gólt lőni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.