Labdarúgás: új kihívások elé néznek Deszken

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiskundorozsma_deszk16_gs

A Deszki SC egy osztállyal feljebb, a Csongrád megyei I. osztályban kezdi meg a 2017/2018-as bajnoki szezont. A csapatnak nem volt zökkenőmentes a felkészülési időszaka, de Lehota István vezetőedző nem adja fel, keményen dolgoznak azért, hogy helytálljanak a bajnokságban.

A Makó II. mögött második helyen zárta a megyei másodosztály küzdelmeit az előző szezonban a Deszk, így az előttünk álló idényt már egy osztállyal feljebb kezdik meg Lehota István tanítványai. Ennek megfelelően meg is bolydult a keret összetétele a nyáron, távozott Barta Ottó és Szél Szabolcs Tamásiba, Major László az Ásotthalomhoz, Kelemen Szabolcs és Kelemen Csongor Szerbiában folytatják pályafutásukat, míg Papp Bence és Vér Ádám a Szőreget erősítik a továbbiakban. Érkezett ugyanakkor Bódi Tamás Tiszaszigetről, Pacsika Pál az Issimo SE-től, Varnyú Attila a Szeged 2011-től, míg Tóth József Németországból tért haza, Gémes Szabolcs pedig egy kisebb kihagyás után kezdi újra a játékot. „Nagyon nyögvenyelősen indult ez a felkészülés, nem biztos, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy egy osztállyal feljebb lépjünk. Az előző szezonhoz képest olyan játékosok távoztak, akik meghatározó szerepet töltöttek be a csapatban, így az ő pótlásukat nagyon nehéz volt megoldani. Nagyjából negyven játékossal beszéltünk, nem is feltétlenül posztra igazoltunk, hanem inkább darabszámra, hogy meglegyen az a keret, amellyel neki tudunk vágni a bajnokságnak. Most már talán elmondhatom, hogy nem befelé tartunk a sötét erdőbe, hanem megálltunk és szépen lassan el tudunk indulni kifelé” – mondta el megkeresésünkre Lehota István vezetőedző.

A Deszk négy szezont töltött zsinórban a Csongrád megyei másodosztályban, legutóbb a 2005/2006-os szezonban szerepeltek a megye élvonalában, akkor azonban a tizennyolc csapatos bajnokság utolsó helyén zártak, ami a kiesést jelentette. Az új idényt a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában nyitja Lehota István csapata augusztus 23-án, szerdán. A felkészülést július 13-án kezdte meg az együttes, ám több nehézséggel is meg kellett küzdeniük a felkészülési időszakban, a keret kialakításán túl ugyanis több előkészületi mérkőzésük is elmaradt, így gyakorlatilag az első „gyakorló meccs” rögtön az Algyő elleni kupacsata volt a Magyar Kupa második fordulójában, amit a megyeegy tavalyi ötödik helyezettje 6-1-re nyert meg. A Makó II. ellen a gólszerzés már jobban ment a deszkieknek, de védekezésben rengeteg hibát vétettek, így gólzáporos mérkőzésen 7-5-s vereséget szenvedtek. „Azt hiszem, hogy az őszi szezon rá fog menni arra, hogy a játékosok felvegyék a megyei első osztály ritmusát, meg kell tanulnunk azt, hogy ne csak az ellenfél hibáira várva tudjunk helyzeteket kialakítani, hanem önerőből is tudjunk veszélyes támadásokat vezetni. Persze nem Bundesliga, vagy La Liga szinten kell futballoznia a csapatomnak, de a megyei másodosztályhoz képest itt már magasabb a tempó, gyorsabb, rövidebb passzokkal kell operálni, amihez a játékosoknak hozzá kell szokni. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a feltételeink, a lehetőségeink elmaradnak más csapatokéhoz képest, nálunk például nincs műfüves pálya, ami megnehezíti az ősz végétől tavaszig tartó időszakot a felkészülés szempontjából is. Mindenesetre én nem az az ember vagyok, aki bármikor is feladná, ezért szeretnénk helytállni a bajnokságban” – tette hozzá a vezetőedző.

Előző sztori

Még mindig hetente tudnak meg újabb információkat a Szent Koronáról

Következő sztori

Labdarúgás: három és fél évtizedes karriert zárt le az Üllés kapusa

Legutóbbi hasonló cikkek