Sport

Labdarúgás: új kihívások elé néznek Deszken

Labdarúgás: új kihívások elé néznek Deszken

2017. augusztus 20., vasárnap
Labdarúgás: új kihívások elé néznek Deszken
kiskundorozsma_deszk16_gs

A Deszki SC egy osztállyal feljebb, a Csongrád megyei I. osztályban kezdi meg a 2017/2018-as bajnoki szezont. A csapatnak nem volt zökkenőmentes a felkészülési időszaka, de Lehota István vezetőedző nem adja fel, keményen dolgoznak azért, hogy helytálljanak a bajnokságban.

A Makó II. mögött második helyen zárta a megyei másodosztály küzdelmeit az előző szezonban a Deszk, így az előttünk álló idényt már egy osztállyal feljebb kezdik meg

Lehota István

tanítványai. Ennek megfelelően meg is bolydult a keret összetétele a nyáron, távozott

Barta Ottó

és

Szél Szabolcs

Tamásiba,

Major László

az Ásotthalomhoz,

Kelemen Szabolcs

és

Kelemen Csongor

Szerbiában folytatják pályafutásukat, míg

Papp Bence

és

Vér Ádám

a Szőreget erősítik a továbbiakban. Érkezett ugyanakkor

Bódi Tamás

Tiszaszigetről,

Pacsika Pál

az Issimo SE-től,

Varnyú Attila

a Szeged 2011-től, míg

Tóth József

Németországból tért haza,

Gémes Szabolcs

pedig egy kisebb kihagyás után kezdi újra a játékot. „Nagyon nyögvenyelősen indult ez a felkészülés, nem biztos, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy egy osztállyal feljebb lépjünk. Az előző szezonhoz képest olyan játékosok távoztak, akik meghatározó szerepet töltöttek be a csapatban, így az ő pótlásukat nagyon nehéz volt megoldani. Nagyjából negyven játékossal beszéltünk, nem is feltétlenül posztra igazoltunk, hanem inkább darabszámra, hogy meglegyen az a keret, amellyel neki tudunk vágni a bajnokságnak. Most már talán elmondhatom, hogy nem befelé tartunk a sötét erdőbe, hanem megálltunk és szépen lassan el tudunk indulni kifelé” – mondta el megkeresésünkre Lehota István vezetőedző. A Deszk négy szezont töltött zsinórban a Csongrád megyei másodosztályban, legutóbb a 2005/2006-os szezonban szerepeltek a megye élvonalában, akkor azonban a tizennyolc csapatos bajnokság utolsó helyén zártak, ami a kiesést jelentette. Az új idényt a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában nyitja Lehota István csapata augusztus 23-án, szerdán. A felkészülést július 13-án kezdte meg az együttes, ám több nehézséggel is meg kellett küzdeniük a felkészülési időszakban, a keret kialakításán túl ugyanis több előkészületi mérkőzésük is elmaradt, így gyakorlatilag az első „gyakorló meccs” rögtön az Algyő elleni kupacsata volt a Magyar Kupa második fordulójában, amit a megyeegy tavalyi ötödik helyezettje 6-1-re nyert meg. A Makó II. ellen a gólszerzés már jobban ment a deszkieknek, de védekezésben rengeteg hibát vétettek, így gólzáporos mérkőzésen 7-5-s vereséget szenvedtek. „Azt hiszem, hogy az őszi szezon rá fog menni arra, hogy a játékosok felvegyék a megyei első osztály ritmusát, meg kell tanulnunk azt, hogy ne csak az ellenfél hibáira várva tudjunk helyzeteket kialakítani, hanem önerőből is tudjunk veszélyes támadásokat vezetni. Persze nem Bundesliga, vagy La Liga szinten kell futballoznia a csapatomnak, de a megyei másodosztályhoz képest itt már magasabb a tempó, gyorsabb, rövidebb passzokkal kell operálni, amihez a játékosoknak hozzá kell szokni. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a feltételeink, a lehetőségeink elmaradnak más csapatokéhoz képest, nálunk például nincs műfüves pálya, ami megnehezíti az ősz végétől tavaszig tartó időszakot a felkészülés szempontjából is. Mindenesetre én nem az az ember vagyok, aki bármikor is feladná, ezért szeretnénk helytállni a bajnokságban” – tette hozzá a vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.