Sport

Labdarúgás: a hajrában verte a SZEOL a Honvéd-fakót

Labdarúgás: a hajrában verte a SZEOL a Honvéd-fakót

2017. augusztus 19., szombat
Labdarúgás: a hajrában verte a SZEOL a Honvéd-fakót
szeol_honved28_gs

Zsinórban második mérkőzését is megnyerte a SZEOL SC az NB III új szezonjában. Siha Zsolt legénysége egy góllal verte a Budapest Honvéd második csapatát idegenben.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a felek,

Beretka Péter

már a 4. percben megdolgoztatta

Berla Attila

kapust, majd a túloldalon nem sokkal később

Bobál Gergely

tévesztet célt nagy helyzetben. A 36. minutumban aztán megszerezhették volna a vezetést a vendégek, csakhogy Beretka 12 méterről nem tudott túljárni Berla eszén. Az első félidő kiegyenlített küzdelme a fordulást követően is folytatódott, ahogy a kisebb-nagyobb helyzetek sem maradtak el. Az 54. percben Bobál fejjel veszélyeztetett, nem sokra rá pedig

Prokop Rotiszláv

előbb

Stoiacovici Dávid

távoli szabadrúgását védte szépen,

Bíró Ákos

sistergős átlövésénél pedig bravúrral tolta ki szögletre a labdát a kapufa elől a tehetséges szegedi kapus. Az utolsó 20 percbe fordulva egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a SZEOL, rövid időn belül pedig

Nikola Maksimovic

és

Mihály Dávid

is ziccerbe került, de egyikük sem tudott élni a lehetőségével. A 80. percben

Lévai Norbert

a kapufát is megsimogatta egy életerős bombával, mondhatni tehát, hogy érett a vendégek vezetése. Erre nem is kellett már sokat várni, a 82. minutumban ugyanis a támadást a hosszún kísérő

Grünvald Attila

remek fejessel mattolta Berlát

Ondrejó Tamás

beadásából. (0-1) A hajrá hátralévő részében a rutinos

Szabó Attilát

is bevető szegediek hősiesen állták a Honvéd rohamait, így a lefújást követően győzelmet ünnepelhettek

Siha Zsolt

fiai. A SZEOL SC tehát két kör után továbbra is hibátlan mérleggel áll az NB III Közép csoportjában. A csapat legközelebb augusztus 27-én 17.30-tól a Paks második számú együttesét fogadja majd a SZVSE-stadionban.

Budapest, Bozsik stadion, 100 néző.
2017. augusztus 19., 17.30
Honvéd II.
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kulcsár Katalin * Asszisztens: Bede Tamás, Rigó Martin.
0
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló:

Budapest Honvéd-MFA II. - SZEOL SC 0-1 (0-0)

Budapest, Bozsik stadion, 100 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Bede Tamás, Rigó Martin).

Honvéd II.:

Berla - Nemes, Bence (Soós 84'), Bodrogi, Hegedűs, Bíró, Király, Stoiacovici, Bobál (Rózsahegyi 77'), Májer (Lukács 63'), Nagy.

Edző:

Pisont István.

SZEOL:

Prokop - Ondrejó, Gajág, Rácz, Grünvald, Forró, Lévai, Papp (Benkő 70'), Beretka, Mihály (Rabatin 90'), Maksimovic (Szabó 86').

Edző:

Siha Zsolt.

Gólszerző:

Grünvald (82').

Sárga lap:

Nemes (41'), Hegedűs (69'), ill. Beretka (90+2'). Siha Zsolt:

"Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk ma, főleg annak tükrében, hogy Kéri Tamás sérülése miatt közvetlenül a mérkőzés előtt kellett belenyúlni a csapatba szerkezetileg és emberileg egyaránt. Az első félidőben egy kicsit tompák voltunk, azonban a Honvédnak az első 15 perc után már nem volt kidolgozott helyzete. Erőnlétben egészen jól néztünk ki, hiszen a 70. perc után egymás után vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb kontrákat, az egyiket pedig sikerült is góllal befejezni. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek!"

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4'
Vége!!! Kulcsár Katalin lefújta! A SZEOL zsinórban második bajnokiját is 3 ponttal zárja az új szezonban!
90+2'
Egy apró taktikai fault után Beretka kapott reklamálásért sárgát.
90'
A SZEOL-ba érkezett Rabatin Szabolcs is Mihályt váltva. Közben négy perc hosszabbítást jeleznek a játékvezetők.
89'
Egymás után kétszer is megpróbált középre adni Stoiacovici, de előbb Grünvald vetődött bele a centerezésbe, majd a szögletet is felszabadították a szegedi védők.
86'
Egyértelmű a szegediek szándéka is ezzel a változtatással: a védő Szabó Attila állt be Maksimovicot váltva.
84'
Utolsó cseréjével Soóst küldte be Bence helyett Pisont István edző.
82'
GÓÓÓL!!! Ez már nagyon érett! Ondrejó ügyesen ment le az alapvonalig, látványos kiflije mindenki felett átszállt a hosszúra, ahol az érkező Grünvald egy életerős fejest küldött vissza az ellenkező sarokba. 0-1!
80'
Egyelőre semmi sem akar bemenni a SZEOL-nak... Most Lévai szerzett labdát a hazai térfélen, megindult vele középen, majd 18-20 méterről a vasat is érintve tüzelt a jobb felső mellé.
77'
A Honvédnál pályára lép az egykor Szegeden, a Tisza Volánnál nevelkedett Rózsahegyi Dominik.
76'
Újabb nagy helyzet a vendégeknél! Beretka pazar ütemű kiugratásával Mihály került ziccerbe, azonban egy állítás után csak az oldalhálót találta el.
73'
Nem sokon múlt a szegedi gól! Grünvald beadásával Maksimovic fordult be 14 méterre a kaputól, a bal alsóra tartó lövésére el is indult Berla, majd a fiatal hálóőr egy gyors mozdulattal még vissza tudott vetődni az egy védő lábán megpattanó labdára. Nagy védés volt!
72'
Kiváló indítást kapott a védők közül kilépő Bobál, de Prokop jól élt együtt a játékkal, így még időben meg tudta előzni a csatárt.
70'
Itt az első szegedi csere is, Benkő szállt be Papp helyett a meccsbe.
69'
Egy hazai szöglet előtt kisebb lökdösődés alakult ki a tizenhatoson belül. A hangosbemondó szerint Kulcsár sporttársnő a 9-es mezszámú Hegedűsnek mutatott fel végül sárga lapot.
67'
Nikola Maksimovic játékában a mai napon is bőven lenne potenciál, de egyelőre nem mennek túl jól a beadások a szakállas támadónak. Ezúttal például nem is tornyosultak előtte védők a bal szélen, mégis a kapus kezébe emelt a centerezéssel.
64'
Bátran vállalkozott előretörésre Mihály, aki lényegében az egész térfélen átcselezte már magát, de hiába biztatták többen is lövésre, a 16-osnál inkább passzolni próbált, azt pedig elcsípték a védők.
63'
Cseréltek a hazaiak, Lukács váltotta Májert, igyekszik tehát frissíteni az övéin Pisont edző. Siha Zsolt egyelőre nem nyúlt még bele a csapatába.
60'
Igyekszik kijönni a szorításból a SZEOL: Lévai 20 méteres bombája nagyjából 1 méterrel kerülte el a bal felső sarkot.
59'
Nagyon nyomnak a letámadást az egész meccsen előszeretettel alkalmazó fővárosiak. Ezúttal Bíró kapufa mellé tartó sistergősét kellett egy gyors mozdulattal szögletre tolnia Prokop Rotiszlávnak.
57'
Mintegy 26-27 méterről járt szabad a Honvédnak, a szegedi sorfallal szemben három mesterlövész sorakozott fel. Végül Stoiacovici tekert, a kissé középre, de élesen a léc alá tartó lövést pedig Prokop bravúrral hárította.
55'
Átmenetileg beszorulnak a saját tizenhatosukra a fehér mezesek. Ezúttal Májer lőtt 18 méterről, de a próbálkozás elakadt a blokkban.
54'
"Uh!" - hallik a lelátó felől, amint Stoiacovici balról érkező beadását 6 méterről fejelte fölé Bobál.
53'
Beretka ívelt be középre, de Berla ezúttal is megelőzött mindenkit a kapu előterében.
52'
Egy remek labdaszerzést követően Papp Ádám lódult meg a Honvéd térfelén, majd az alapvonalig jutva beadott volna, egy védőről azonban szögletre pattant a játékszer. A sarokrúgást Mihály csavarta be, de nagy veszély ebből sem alakult ki, mert Berla magabiztos öklözte ki a bogyót az érkező szegediek elől.
48'
Egy könnyelműen eladott labda miatt kis híján bajba kerültek a vendégek, Bobál lekészítését követően Bíró nagyjából 17 méterről tüzelhetett, de Rácz egy önfeláldozó bevetődéssel megmentette csapatát.
46'
Folytatódik az összecsapás, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

SZÜNET

45+1'
Egyetlen perc hosszabbítást követően Kulcsár Katalin sporttárs lefújta az első félidőt. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, és bár a SZEOL valamelyest fölényben futballozott a 45 perc során, a legfontosabb mégis az, hogy gólt egyelőre nem látott a mintegy 100 fős lelátói publikum.
44'
Labdaszerzést követően megiramodott a fél SZEOL, egészen pontosan hat játékossal indultak meg a vendégek, de Maksimovic sokat várt a passzal, ezáltal a hazaiaknak volt alkalma lefülelni a labdát.
42'
Rácz mélységi indítása kifejezetten ígéretesnek tűnt a meglóduló Ondrejó felé, a meccs előtt alaposan fellocsolt füvön ugyanakkor felgyorsult az átadás, amely így végül elérhetetlennek bizonyult.
41'
Villant az első sárga a találkozón, Nemes kapta Maksimovic felvágásáért.
36'
Mi maradt ki?! Papp forintos labdájával Beretka léphetett ki a védők közül, Berlával szemben viszont nem választott jó megoldást, hiszen 12 méterről ballal a hálóőrbe lőtte a meccs eddigi legnagyobb helyzetét.
35'
Komoly nyomás alá helyezte a hazai védelmet a SZEOL, hosszabb ideje védekezésre kényszerül a Honvéd-fakó. Az imént Beretka lövése akadt el a blokkban Maksimovic lekészítését követően, majd rögtön ezúttal a lepattanót begyűjtő Mihály hozta volna helyzetbe Beretka Pétert, akitől azonban elpattant a játékszer a tizenhatoson belül.
33'
A fiatal Papp Ádám gyönyőrűen szöktette egy külsős lőtt passzal Maksimovicot, a szakállas támadó viszont hiába került jó pozícióba, végül a védőjébe rúgta a beadást.
31'
Az iramra egyelőre nem lehet panasz, de az utóbbi percekben mindkét gárda sok hibát vét a mezőnyben, ami értelemszerűen nem kedvez feltétlenül a támadójátéknak.
27'
Újabb veszélyes szabadrúgás érkezett a szegedi kapu elé, akárcsak pár perccel ezelőtt, ezúttal is a térfél közepe magasságából, csak most a jobb szélről. Grünvald azonban egy egészen higgadt megoldással hazafejelte a játékszert Prokop kesztyűjébe.
23'
Mihály Dávid agilisan tört be a Honvéd büntetőterületére, a nagy elán miatt viszont ki is sodródott, ezáltal pedig végül nem tudott komoly lövőhelyzetet kialakítani magának.
22'
Egy felszabadítást követően Rácz a földön maradt, láthatóan a vállát fájlalta a szegedi bekk. Szerencsére egy rövid ápolást követően folytatni tudja a játékot.
21'
Veszélyesen szállt középre Stoiacovici balról elvégzett szabadrúgása, amely végül a fejek felett elszállva Prokop kezében landolt. Tegyük hozzá, a hálóőrnek nem volt egyszerű dolga, a kapuja előtt sűrűsödő tömegben ugyanis aligha látott sokat a labda útjából.
19'
Király Ákos nem volt rest 25 méterről célba venni a kaput, lapos próbálkozása ugyanakkor nem hozta zavarba Prokop kapust, aki magabiztosan hárította a lövést.
14'
Beretka és Lévai ügyesen bolondította a védőket mintegy 20 méterre a Honvéd kapujától, dupla kényszerítő végén előbbi ugratta volna ki az utóbbit, s bár ígéretes is volt a passz, az utolsó pillanatban egy fővárosi játékos - belelépve az indításba - megakasztotta a támadást.
10'
Eddig kifejezetten pörgős, nyílt az összecsapás! Lévai a hazai tizenhatos előterében jutott labdához, és bár az elképzelése, hogy belöbböli a játékszert, nem volt rossz, azonban a lecsúszott kísérletet könnyedén megkaparintotta Berla Attila kapus.
9'
Záporoznak a támadások, ezúttal Bíró adott be a tizenhatos sarkától, de az átadás lesen találta középen Bobált.
8'
Itt a Honvéd II. válasza! Nagy cselezte le magát az alapvonalig, visszagurítását pedig Bobál mintegy 7 méterről a keresztléc fölé bombázta. Ez nem sokon múlt!
6'
Aktívan indítja a meccset a SZEOL, a kezdeményezőkészség pedig ezúttal is egy helyzetben csúcsosodott ki. Mihály ugrott ki Lévai passzával a jobb szélen, majd az ötös magasságához érve centerezett volna, de érkező társ híján csak erővel ellőtte keresztbe a labdát.
4'
Az első helyzetet a szegediekhez jegyezhetjük fel: szép labdajáratás végén Mihály ugratta ki a balon Maksmovicot, aki aztán Beretka elé passzolt vissza. A csatártárs egy cselt követően laposan vette célba 16-ról a kaput, de Berla üggyel-bajjal ártalmatlanította a próbálkozást.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a labdát a hazaiak hozhatták játékba.

17.15:

A hőség továbbra sem enyhül a fővárosban, így a csapatoknak ezzel a körülménnyel is meg kell majd küzdeniük a 90 perc során. Ebből a szempontból is kifejezetten örülhetnek a vendégek az újonnan felavatott fehér idegenbeli szerelésüknek, míg a Honvéd II. játékosai piros-fekete mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban lépnek majd pályára.

17.12:

A szegedi együttes egy poszt híján ugyanúgy áll fel, mint az első fordulóban tette azt a Pécs ellen megnyert találkozón - Kéri Tamás helyett ezúttal a 17 éves Papp Ádám került a kezdőbe. A kispadon Leindler kapus mellett egyedül a védő Szabó Attila képviseli a rutint, rajtuk kívül Simai (18 éves), Rabatin (19), Benkő (20) és Skribek (18) vár még bevetésre.

17.10:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az összecsapás a tavalyi magyar bajnok Budapest Honvéd második csapata és a SZEOL SC között. Ami a hazaiakat illeti, a mai keretből egyedül a támadó Bobál Gergelynek van számottevő élvonalbeli rutinja. A 21 esztendős csatárra azonban mindenképpen érdemes lesz nagyon odafigyelni, hiszen az NB II elmúlt szezonjában 12 gólt és 8 asszisztot jegyzett a Zalaegerszeg színeiben, a 2015/2016-os idény során pedig a Wolfsburg fakójával a német negyedosztályban szerepelt, s szerzett 28 meccsen 10 találatot. Összességében persze a fiatalság dominál a piros-feketék mai kezdőjében, amelynek átlagéletkora 18,7 év.

A mérkőzés Kulcsár Katalin sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.