Labdarúgás: fiatalos lendület a HFC fakónál

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc-fako

Augusztus 23-án kezdi meg a bajnoki szereplést a megyei élvonalban a Hódmezővásárhelyi FC II-es csapata. Az alaposan megújult keret ez alkalommal Vinnai István és Bacsa Zsolt vezényletével rugaszkodik neki a küzdelemsorozatnak. A trénerek bizakodva tekintenek az új szezon elé.

A 2016-2017-es szezon a megyei bajnokságában a 8. helyet sikerült megszerezni a Hódmezővásárhelyi FC II-es csapatának. 56 lőtt, 46 kapott gól és 37 begyűjtött pont, ha csak a számokat vizsgáljuk. Az idei szezonra azonban komoly változások történtek a keretben, a fiatalok kaphatják a főszerepet.

A gárda a Vinnai István – Bacsa Zsolt edzőpáros vezényletével készülhetett a szezonra. A trénerek egy 34-35 fős csapattal kezdték meg a felkészülést és tudni érdemes, hogy ebből a csapatból kerül majd ki a klub NB III-ban szereplő U19-es csapata, valamint a megyei ifi tagjai is, és természetesen a megyei bajnokságban szereplő HFC II.

„Sajnos a felkészülést a tervezettnél később tudtuk elkezdeni, mert a kollégium nem tudott szállást biztosítani a játékosoknak, ezért két héttel később kezdtünk a szokásoshoz képest. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jók vagyunk és megvagyunk létszámban is. Igaz három csapatot kell ebből a 34-35 főből összerakni. Viszont biztosan lesznek idén is, akik az NB III-ból visszajátszanak. Szerintem szűken, de biztosan megleszünk minden mérkőzésen.” – nyilatkozta Vinnai István vezetőedző.

Az „öregek” közül tényleg nem sokan maradtak. Bábi Zalán és Antal Krisztián, akik az előző szezonban is a csapat segítségére voltak. Igaz a kapus Szatmári Róbert, Vaits Viktor és Darida Ádám is Vásárhelyen maradtak, ők azonban az NB III-as felnőtt csapattal készültek. Ennek ellenére szezonban vélhetően, ha úgy adódik a megyei élvonalban is lehetőséget kapnak, ahogy arra az előző szezonban is volt példa. Bartyik Roland például rendre kiválóan kapcsolódott be a megyei csatározásokba is.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt évi volt minden idők leggyengébb megye első osztályú bajnoksága. Az idei pedig még gyengébb lehet. A mi csapatunk fiatal, hajtós és szerintem oda fogunk érni az 1-8. helyek valamelyikére, ez a célkitűzés. Az edzőmeccseken direkt olyan csapatokkal játszottuk, akik az előző kiírásban a tabella elején voltak, illetve a tabella hátulján szerepeltek. A hátsók közül a Szőreget és a Sándorfalvát is legyőztük. A Csongráddal és a Tiszaszigettel pedig partiban voltunk. Igaz Csongrádon egy góllal kikaptunk, de a csapat biztató játékot produkált, a Tiszaszigettel pedig ikszeltünk.” – értékelt Vinnai.

„István jobban ismeri a megyei erőviszonyokat, de az biztos, hogy az edzőmeccseink biztatóak voltak. Szerintem edzőtársam óvatosan fogalmazott, az 1-8 helyezésekkel, igaz nem tudom mire lehetünk jók, de azt is el tudom képzelni, hogy a dobogóért fogunk harcolni. Úgy gondolom, hogy jó kis mag került most ide fel a megyei első osztályba. Javarészt ’99-es születésű játékosok, akik az ifiből már tudásban kinőttek, még ha életkorban nem is feltétlen. Jó lehetőségük lesz a számukra, hogy a felnőttek között tudnak bizonyítani és fejlődni is nagyon-nagyon sokat tudnak majd. Bizakodva várom a szezont és remélem már a Deszk ellen jól fogunk indítani.” – egészítette ki Bacsa Zsolt.

A Deszk elleni mérkőzés a vendégcsapat kérésére augusztus 23-ára lett halasztva, a találkozót így aznap 18 órától rendezik a hódmezővásárhelyi városi stadionban. A Deszk az előző kiírásban a második helyen végzett a megyei másodosztályban. A vásárhelyi trénerek bizakodva várják a nyitó meccset, ahol hazai pályán mindenképpen győzelemmel indítanák a szezont.

Forrás: hfc1912.hu

Default thumbnail
Előző sztori

Befejeződött az országos szúnyogirtási program

Default thumbnail
Következő sztori

Javában zajlanak a mesterképzések a kamarában

Legutóbbi hasonló cikkek