Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: agresszívabb játékra van szüksége a Szeged-Grosicsnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_2011_szolnok44_gs

A Szolnokot fogadja a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában. Supka Attila csapata két vereséget követően javítana, ám ehhez agresszívabb játékra van szüksége, mint amit az elmúlt fordulókban mutatott.

Nem alakult jól az előző két mérkőzése a Szeged-Grosicsnak a másodosztályú bajnokságban. Supka Attila csapata a Cegléd elleni győzelemmel nyitotta az új idényt, ám ezután sima vereséget szenvedett a Békéscsabától, majd a Vác vendégeként is alulmaradt, így mindenképpen javítania kellene a Szolnok ellen. A vezetőedző elsősorban azzal nem volt megelégedve a Vác elleni mérkőzés után, hogy csapata túl sok ki nem kényszerített hibát követett el, sok passzt hibáztak el, amely jelentősen rontotta a játék minőségét. Az ellenfél gyakorlatilag egyetlen komoly lehetőségéből betalált Szántai Levente kapujába, amellyel mindhárom bajnoki pontot sikerült otthon tartania. Mindenképpen javulnia kell tehát a Szeged-Grosicsnak, elsősorban a kis területen zajló, gyors döntéseket igénylő szituációkban és meg kell találnia azt a sebességet, amelyet a felkészülési mérkőzések során már felfedezett a vezetőedző. „A fejeket kell rendbe tenni. Vissza kell térni a felkészülési időszakban mutatott játékhoz, mernünk kell passzolni, le- és visszatámadni” – mondta Supka Attila.

A Szeged-Grosics ellenfele ezúttal az a Szolnok lesz, amely az első három fordulóban nem talált legyőzőre, egy Dorog elleni 2-2-s döntetlennel nyitották a szezont, majd a Soroksár vendégeként arattak 1-0-s győzelmet, az előző fordulóban pedig a meglepetésre remekül rajtoló újonc, Kazincbarcika ellen játszottak gól nélküli döntetlent hazai pályán. Alaposan átalakult a Szolnok kerete a nyáron, nyolc játékos is távozott, ezzel együtt hatan is csatlakoztak Balogh Pál csapatához, többek között a tavaly még a Szeged 2011 alkalmazásában álló Farkas Aurél is. A Szolnok egyik erőssége a kontrajáték, így a Szeged-Grosics egy agresszív, letámadásos taktikával okozhat gondot szombati vendégének. „Az elsőtől az utolsó percig kemény, agresszív játékot kell játszanunk. Ki kell használnunk azon játékosok sebességét, akik gyorsak. Nekik állandóan indulniuk kell, nemcsak akkor, amikor kapnak egy hosszú labdát. Az ellenfél erősségeként említhetem, hogy jól mennek át védekezésből támadásba, veszélyesek a kontráik. Nekünk meg kell akadályoznunk az indításaikat, el kell kerülnünk a labdavesztéseket, és pontos passzokkal kell építkeznünk” – mondta a Szeged-Grosics vezetőedzője a klub hivatalos oldalának.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep, 350 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Bede Tamás).
Vác: Halasi – Hegedűs, Tóth F., Görgényi, Gulyás, Kákonyi (Zsolnai, 53′), Tóth G., Szabó N. (Borvető, 53′), Major, Nagy R. (Búrány, 76′), Balajti. Vezetőedző: Horváth Károly.
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth A., Farkas M., Katona, Ikonomou, Causic, Nicorec, Povázsai (Pászka, 51′), Beke (Balgoh G., 51′), Zádori, Balázs R. (Zabari, 71′). Vezetőedző: Supka Attila
Gól: Borvető (78′)
Sárga lap: Borvető (66′) ill. Nicorec (35′), Katona (55′)

Szolnoki MÁV FC – Kazincbarcika SC 0-0
Szolnok, Szolnoki Tiszaligeti Stadion. Vezette: Oláh Gábor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szvetnyik Bence).
Szolnok: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Kenderesi, Jasarevic (Angyal, 78’), Papp Sz., Földi, Tóth L. (Berdó, 87’), Farkas A. (Pintér N., 78’), Tóth B., Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál.
Kazincbarcika: Somodi – Tóth Sz., Palmes, Heil, Süttő, Boros, Bene, Hegedűs, Kanalos, Varga M. (Constantinescu, 59’), Sigér (Kovács O., 59’). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Sárga lap: Tóth L. (61’), Tóth B. (82’) ill. Hegedűs (36’), Varga M. (55’), Kanalos (57’), Kovács O. (69’).

A csapatok előző találkozásakor (2017. május 7.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC 0-0
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 150 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth, Jagodics, Mészáros, Achim, Farkas M., Germán, Zádori, Zabari, Király (Pászka, 81′), Balogh (Povázsai – a szönetben). Vezetőedző: Klausz László.
Szolnok: Molnár – Rokszin, Balogh, Magyar B., Kenderes, Csirmaz, Olasz (Pantovic, 81′), Tóth L. (Pintér, 74′), Tóth B., Papp Sz., Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál.
Sárga lap: Pantovic (87′)

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójának teljes programja

Augusztus 19., szombat, 17.30 Kisvárda – Gyirmót, Mosonmagyaróvár – Cegléd, Sopron – Békéscsaba, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV, Kazincbarcika – Budafok, Soroksár – Budaörs, Dorog – Nyíregyháza Spartacus. 19.00 Zalaegerszeg – Siófok, ETO FC Győr – Csákvár, MTK – Vác.

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Hírzóna

40 millió forint jut a szegedi sportegyesületek működési támogatására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Emellett rendezvényekre 5 milliós keretre pályázhatnak a klubok.

Tovább olvasom

Aktuál