Kunhalmi Ágnes válthatja Botkát az MSZP élén (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kunhalmi Ágnes; Botka László; Molnár Gyula

Finoman szólva nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket miniszterelnök-jelöltként Botka László, az Origo információ szerint már a politikus utódját keresik pártján belül.

Saját pártja sem fogadja el Botka Lászlót, aki nem csak nem emelte meg az MSZP népszerűségét, de agresszivitása belső háborút robbantott ki a szocialisták között. Egyes pletykák szerint az elégedetlen MSZP-sek már Botka László utódját is megtalálták – írja a Figyelőre hivatkozva az Origo.hu.

A jelenlegi pletykák szerint Kunhalmi Ágnes lehet a befutó a leszerepelt Botka helyett. Kunhalmi akkor lépett előrébb, amikor a Botka által javasolt Tóth József XIII. kerületi polgármester helyett az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Botka javaslata a XIII. kerületi polgármester előtérbe helyezéséről Molnár Zsolttal történt vitájának folytatása lehet, Botka ámokfutására reagálva tette meg Kunhalmit a budapesti kampány vezetőjévé.

Az Origo információi szerint Ujhelyi István, az MSZP alelnöke is pályázik még Botka posztjára.

Molnár Gyula: Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben

Szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes átvenné Botka László helyét, és ő lenne a miniszterelnök jelölt – nyilatkozott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Molnár Gyula pártelnök. Botka támogatottsága töretlen a párton belül Molnár szerint. Kiemelte: nem széthúzni kell, hanem összetartani, ennek jegyében mindenkit várnak a demokratikus ellenzéki összefogásba, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik kivételével.

Az MSZP elnöke kijelentette: december óta megvan a párt 106 egyéni jelöltje, de nyitottak a változtatásra, szeptember 29-ig kell a helyi választási csapatoknak felállni, ezt követően hirdetik ki az MSZP stratégiáját, illetve Botka közzé teszi azok nevét, akik az esetleges győzelem után kormányában szerepet kapnának.

Előző sztori

Pénteki programajánló: Idén Szegeden zeng a Notre Dame!

Következő sztori

Fogathajtó versenyt és Lovas Napot tartanak az algyői lovaspályán