Közélet

Makón is korszerűsíti az egyházmegye intézményét

Makón is korszerűsíti az egyházmegye intézményét

2017. augusztus 31., csütörtök
Makón is korszerűsíti az egyházmegye intézményét

Mintegy 270 millió forintos uniós támogatással korszerűsítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye négy köznevelési intézményének energetikai rendszerét, két iskolaépületre napelem is kerül - tájékoztatta az egyházmegye vezető pályázati referense az MTI-t.

Sztrémi Zsuzsanna

közölte, a tervek szerint 2018 januárjára befejeződő fejlesztések célja az épületek üzemeltetésének hatékonyabbá tétele, a fenntartási költségek csökkentése. Mezőtúron a Szent István Katolikus Általános Iskolában és Óvodában kicserélik a nyílászárókat, valamint korszerűsítik a gépészeti rendszert. A Makói Katolikus Általános Iskolában és Óvodában, valamint a pusztaföldvári Szent Imre Katolikus Általános Iskolában és Óvodában a következő hónapokban megtörténik az épületek külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a gépészeti rendszer korszerűsítése, és napelemes rendszert is telepítenek. Békésszentandráson a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületeinek külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a gépészeti rendszer korszerűsítése a beruházás része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.