Kajak-kenu: Suba Róbert újabb ezüstje, a sérült Kopasz Bálint nem jutott döntőbe (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb ezüstérmet nyert a Démász Szeged VE parasportolója, Suba Róbert a Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon: az algyői Kopasz Bálint ujjsérülést szenvedett, és kérdésessé vált, tudja-e folytatni a vb-t.

A 37 éves, paralimpiai második magyar versenyzőt csak az olasz Esteban Gabriel Farias előzte meg a fináléban, amelyben 200 métert teljesítettek a résztvevők. A döntő másik magyarja, Juhász Tamás hetedik lett. Suba Róbertnek ez a második ezüstérme a mostani vb-n, szerdán parakenuban, a VL1-es kategóriában lett második.

A Démász Szeged VE másik, pénteki döntőben érintett versenyzője, Varga Katalin hatodikként ért célba a KL2-es sérültségi kategória fináléjában.

Az Algyő SK színeiben versenyző Kopasz Bálint szerencsétlen balesetet szenvedett: a hajója leesett a bakról, miután utána nyúlt, megzúzódott jobb kezének hüvelykujja. A sérülés ellenére rajthoz állt a K1 500 méteren, ahol negyedikként ért célba, így a B döntőben kap szerepet, szombaton a királytávon, K1 1000 méteren indul az A döntőben.

A csehországi világbajnokságon mellette a szegediek az alábbi időpontokban futnak döntőket szombaton:

11:23 Birkás Balázs-Balaska Márk (Bp. Honvéd) – K2 Férfi 200 méter A Döntő
11:41 Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE) – K2 Férfi 500 méter A Döntő
12:01 Medveczky Erika-Farkasdi Ramóna (Bp. Honvéd) – K2 Női 1000 méter A Döntő

Kopasz Bálint nem jutott döntőbe

A sérülten versenyző Kopasz Bálint negyedik lett középfutamában K-1 500 méteren a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon, így nem jutott a szám vasárnapi döntőjébe.

A 20 éves, Európa-bajnoki bronzérmes Kopasz pénteken délután sérült meg, amikor a hajója leesett a bakról, ő pedig úgy nyúlt utána, hogy zúzódott a jobb kezének hüvelykujja. Kérdéses volt, hogy egyáltalán el tud-e indulni a középfutamban, de végül rajthoz állt, az első három közé azonban nem sikerült bekerülnie, pedig csak ez a három hely ért finálét.

Egyelőre kérdéses, hogy Kopasz a K-1 1000 méter szombat délelőtti döntőjében – ahova már csütörtökön kvalifikálta magát – vízre tud-e szállni.

“Nem tudom hajlítani az ujjamat, ezért az első pár húzásnál nem tudok erőt kifejteni. Ez hátráltatott a rajtban” – mondta Kopasz Bálint, aki hozzátette, az orvosok szerint hetekig tart majd, amíg teljesen meggyógyul. Elárulta, hogy fájdalomcsillapítót kapott a futam előtt, és szombaton is azt kap majd, mivel vállalja az indulást a K-1 1000 méter döntőjében, ahova már csütörtökön kvalifikálta magát.

“A rajtom valószínűleg megint nem lesz jó, de ezer méteren ez nem is olyan fontos. Ott az állóképesség és tűrőképesség számít” – tette hozzá. A versenyző azt is elmondta, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány és édesanyja, egyben edzője, Demeter Irén is megdicsérte az 500-as verseny után.

Előző sztori

Már több mint 12 ezren látták a Dalí-kiállítást

Következő sztori

Ökölvívás: nagy közönség előtt záporoztak a pofonok