Kajak-kenu: hat szegedi érem a világbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kajak-kenu006kf

A Csehországban rendezett kajak-kenu világbajnokság a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzői összesen hat, három arany- és három ezüstérmet szereztek.

A legeredményesebbnek Medveczky Erika bizonyult, az immáron négyszeres világbajnok sportoló két távon, K2 1000 méteren és K4 500 méteren állhatott fel a dobogó legtetejére. A betegséggel is küzdő sportoló a szegedi klub Facebook-oldalán úgy nyilatkozott, számára olyan volt ez a négy nap, mint két hét lett volna, hiszen annyi minden történt vele. “Most veszek egy nagy levegőt, és leülök egy kicsit pihenni. Iszonyatosan nagy csata volt a négyes döntője, de boldog vagyok, hogy egy olyan pályát tudtunk menni, amit magunk sem hittünk volna el. Nem gondoltam volna, hogy a németek lesznek a másodikok, ami pozitív, hogy iszonyatosan jó idővel nyertünk, nem azért nyertünk, mert a többiek rosszak voltak, hanem mi voltunk nagyon jók” – fogalmazott a DÉMÁSZ Szeged VE közösségi oldalán Medveczky Erika.

Szintén világbajnokként jöhetett haza Birkás Balázs: a nemrég a junior világbajnoki címet nyert sprinter a felnőtt mezőnyben is aranyérmet tudott nyerni Balaska Márk oldalán a K2 200 méteres számban, egy olyan futamban, amikor szakadó esőben kellett a legjobbat nyújtaniuk. “A családdal ünnepeltünk, jövő héten még vár ránk a magyar bajnokság, majd egy németországi meghívásos sprintversenyre megyek. Sokat jelent nekem, hogy ennyien gratuláltak, köszönöm mindenkinek! Fokozatosan lépkedtem felfelé, örülök, hogy ezen az úton haladok, ez egy jó visszajelzés számomra. Jövőre még nagyobb célokat fogok kitűzni, egy olimpiai számban is szeretnék nyerni” – fejtette ki Birkás Balázs.

A parakenus Suba Róbert két ezüstérmet szerzett Csehországban: KL1 200 és VL1 200 méteren is másodikként ért célba a szegediek versenyzője. Szintén második lett a K2 500-asok mezőnyében Nádas Bence, akinek Tótka Sándorral alkotott párosának nem sokon múlt, hogy még fényesebb érmet szerezzen. A parakenus Varga Katalin hatodikként zárt futamában, a szegedi versenyzőket Hűvös Viktor, Csipes Ferenc, Csamangó Attila és Győrfi Tamás edzők készítették fel.

A DÉMÁSZ Szegedi VE világbajnoki eredményei

Medveczky Erika – két világbajnoki cím (K2 1000, K4-500)
Birkás Balázs – egy világbajnoki cím (K2 200)
Suba Róbert – két világbajnoki ezüstérem (KL1 200, VL1 200)
Nádas Bence – világbajnoki ezüstérem (K2 500)
Varga Katalin – világbajnoki 6. helyezés (KL2)

Előző sztori

Elhunyt Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész

Következő sztori

Partihétvége a Partfürdőn + FOTÓK