Bulvár

Ismét cicatragédia Szegeden

Ismét cicatragédia Szegeden

2017. augusztus 23., szerda
Ismét cicatragédia Szegeden

Immár a sokadik szomorú macskasorsnak tanúi a Szegedi Cicamentők. Ezúttal Szeged-Kiskundorozsmán találtak egy utcára dobott kiscicát, rendkívül rossz állapotban. Az ilyen esetek megelőzéséért lenne fontos, hogy szigorúbban ítéljék meg Magyarországon az állatkínzásos eseteket, ezért is csatlakozott az egyesület az ezt követelő polgári kezdeményezéshez.

Szerdán délelőtt Szeged-Kiskundorozsmán, az Adél köz és a Törő utca sarkán, a hulladékgyűjtőnél bukkantak rá egy bejelentés nyomán egy láthatóan súlyosan sérült, 4-5 hetes síró kiscicára. Éppen hogy csak lélegzett, mozogni is alig tudott, látszott, hogy sérüléseit valamilyen erős ütéstől szenvedhette el. Nem volt nehéz megállapítani, hogy nem kóbor macskáról van szó, hanem a gazdája ahelyett, hogy gondozta volna, feltehetően nemes egyszerűséggel megpróbálta agyonütni, és kihajította a hulladékgyűjtőhöz. A vörös-fehér kiscicát azonnal állatorvoshoz vitték a cicamentők, de már nem lehetett megmenteni. Az ügyet bejelentették a rendőrségnek. Az állatvédőket felháborítja az ilyen súlyos emberi felelőtlenség, hiszen az ilyen esetek megelőzhetőek lennének. "Sajnos az utóbbi időben egyre többször hallunk állatkínzásról, miközben arról csak ritkán jönnek hírek, hogy az elkövetők súlyosabb büntetést kapnának. Ezért is indított polgári kezdeményezést egy magánszemély májusban, melyben azt követeljük, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év szabadságvesztés legyen. Azt is szeretnénk elérni, hogy mellékbüntetésként az elkövetőket 5 évre tiltsák el az állattartástól" - áll a szervezet közleményében. Ehhez az országos kezdeményezéshez, amelynek keretében már több mint 200 ezer aláírás gyűlt össze, számos állatvédő szervezet, így a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is csatlakozott. A szervezet Szegeden állandó jelleggel a Kisállat-Ambulancián (Körtöltés u. 23.) gyűjti az aláírásokat hétköznapokon 11 és 17 óra között, de eledelgyűjtéseiken is várják a támogató aláírásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.