Gyurcsány nem felesel, de lenyomná az MSZP-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyurcsány Ferenc

Hiába a forró nyár, elkezdi a 106 egyéni jelölt felkészítését a DK – írja a hvg.hu.

A hírportál arról cikkezett, hogy továbbra sem akar közösködni Gyurcsány Ferenccel Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, a nyíltan az összefogás szükségességéről beszélő Molnár Zsolt pedig azt ígérte, a vitás kérdéseket pártfórumokon vitatja majd meg.

A DK elnöke egy Facebook posztban üzent, azt írta, továbbra is a teljes demokratikus ellenzéki együttműködés pártján áll, mert a cél a Fidesz leváltása.

“A DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. Sokan ezt nem így gondolják. Kár.” Gyurcsány azt ígéri, az utolsó pillanatig készek megállapodni, de addig teszik a dolgukat: kész a program és elkezdték a 106 egyéni jelöltjük képzését.

Nem titkolt célja lenyomni az MSZP-t:

“Azzal az ambícióval tesszük a dolgunkat, hogy sokan bennünk lássák a IV. Köztársaság egyik kormányzásra érdemes pártját.”

Gyurcsány azt mondta, nem fog feleselni a többi demokratikus párt vezetőjével vagy képviselőjével – korábban azért visszaüzent Botkának -, mert az nem használ senkinek, aki nem kér belőlük, annak tiszteletben tartják az álláspontját.

“Azt teszem, tesszük, amit tenni kell: megőrizve nyitottságunkat dolgozunk. Aztán majd mindenki eldönti, hogy akar-e velünk, másokkal együtt dolgozni, vagy megy önmagába zárkózva saját útján” – írja le újra.

Előző sztori

Felborult egy autó az M5-ös autópályán

Következő sztori

Emelkedett az üzemanyagok ára