Közélet

Fidesz: míg a kormánypártok tisztelik az időseket, a Jobbik és annak elnöke csak sértegeti őket

Fidesz: míg a kormánypártok tisztelik az időseket, a Jobbik és annak elnöke csak sértegeti őket

2017. augusztus 9., szerda
Fidesz: míg a kormánypártok tisztelik az időseket, a Jobbik és annak elnöke csak sértegeti őket

Míg a Fidesz-KDNP és a kormány a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülésével fejezi ki tiszteletét az idősek iránt, addig a Jobbiktól és annak elnökétől, Vona Gábortól csak tiszteletlenséget, sértegetést kapnak az érintettek - jelentette ki Nyitrai Zsolt, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, aki bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort.

Nyitrai Zsolt

emlékeztetett:

Vona Gábor

írásban és szóban tett nyilatkozatai azt tükrözik, hogy a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a több mint kétmillió nyugdíjast. Felidézte: Vona Gábort a "tiszteletlenségéért" a többi között az Idősek Tanácsa, valamint a Nyugdíjasok Szociális Fóruma is bocsánatkérésre szólította fel, a Jobbik elnöke azonban máig nem tett ennek eleget. Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amelynek lényege, hogy bármi történjen is az országban vagy azon kívül, megvédik a nyugdíjak vásárlóértékét. "Ez így is történt, 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelés valósult meg" - jelentette ki Nyitrai Zsolt, majd úgy folytatta: emellett az időseket kedvezően érintette a többi között az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, a rezsicsökkentés pedig átlagosan évente 100 ezer forintos megtakarítást jelen számukra. Rámutatott arra is: a jövő évi költségvetésben elsőként szerepel a nyugdíjprémium intézménye, amely lehetővé teszi, hogy a gazdasági növekedésből - ha az meghaladja a 3,5 százalékot -, az idősek is részesülhessenek. Erre 32 milliárd forintot különít el a büdzsé. Hangsúlyozta: jó remények vannak arra, hogy ezt megkapják az érintettek. Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat "a politika manipulációjától", két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját". Nyitrai Zsolt a sajtótájékoztatón a Fidesz 2010-es választási kampányának elszámolását firtató kérdésre azt felelte: a Fidesz minden esetben a jogszabályok betartásával jár el, ez választási kampányok esetében is így van. A Fidesz-KDNP elszámol a kampányköltségeivel, bármilyen választásról legyen is szó - folytatta, hangsúlyozva: az arra hivatott szervek, köztük az Állami Számvevőszék "a pincétől a padlásig" átvizsgálta a párt kampányköltését, és semmilyen problémát nem talált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.