Fidesz: az ellenzék nem segíteni, csak kihasználni akarja a devizahiteleseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék eddig nem segített a devizahiteleseknek, most pedig “kihasználná” őket.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében egyrészt arra reagált, hogy Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján közölte, arra kérik a pártokat, hogy csatlakozzanak a devizahiteleseket érintő csomagjukhoz. Azt mondta: a témában egy megoldást ismernek, a hitelek forintosítását felvételkori árfolyamon.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese a témában tartott, ugyancsak szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, pártja felszólítja a kormányt, azonnal gondoskodjon arról, hogy egyetlen devizahiteles család se kerüljön utcára. Az LMP elvárja a Fidesz-frakciótól azt is, hogy vegyen részt a várhatóan hétfőn tartandó rendkívüli parlamenti ülésen, és támogassa a devizahitelesek helyzetének javítását célzó javaslatát.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a Jobbikot korábban nem érdekelte a devizahitelesek megmentése, több politikusuk, köztük Vona Gábor pártelnök nem szavazta meg sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást.

Úgy fogalmaztak: a parlamenti ülést valójában Soros György üzletember és egyeteme “védelmére hívják össze”. Eközben “álszent módon” – folytatták – azokra a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket segítség nélkül hagytak. A Jobbik és a szocialisták “az út szélén hagyták volna” a több százezer devizahiteles családot – olvasható a közleményben.

Kiemelték: a Fidesz-KDNP 2010 óta több, devizahiteleseket segítő intézkedéseket hozott. Ennek köszönhetően 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek és “ezermilliárd forinttal csökkentek a családok terhei” – tették hozzá.

Előző sztori

Klímahétvége Csongrádon és Kisteleken

Következő sztori

Botka: helyreállítjuk az európai szintű önkormányzati rendszert (FRISSÍTVE)