Írjon nekünk

Sport

Drávucz Rita: Elképesztően jó volt ilyen közönség előtt játszani újra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

dravucz_rita_20170808_Madar_David_003

A Budakalász vezéreként masters világbajnoki címet nyert Budapesten a korábban egy szezont Szegeden is vízilabdázó Drávucz Rita. A klasszis játékos szerint, bár a sebességük kissé megkopott, a technikai tudásuk nem veszett el.

A női 30+ kategóriában induló Budakalász veretlenül szerezte meg az aranyérmet a budapesti masters világbajnokság női vízilabdatornáján. A lebonyolítás értelmében körmérkőzések döntöttek a világbajnoki cím sorsáról és az eredmények alakulásának köszönhetően az utolsó találkozón már annak tudatában szállhattak medencébe Drávucz Ritáék, hogy győzelem esetén biztos az első helyen zárnak. A „döntőben” az amerikai Olympic Club ellen aratott 13-10-s győzelemmel sikerült megszerezni a legfényesebb érmet a csapatnak, de hogy milyen kiegyenlített volt a mezőny, az a tény is jól jelzi, hogy döntetlennel „csak” második, vereség esetén pedig a harmadik helyen végzett volna a magyar csapat.

„Nem sok minden változott azon kívül, hogy picit lassabbak lettünk, ugyanolyan jó volt együtt játszani a lányokkal, mint régen, a labdát pedig még mindig le tudjuk kezelni és gólokat is tudunk szerezni. Azt nagyon fontos kiemelnem, hogy elképesztően jó volt ilyen közönség előtt játszani újra, mert az ilyen versenyeket nagyban meghatározza, hogy milyen hangulat uralkodik a lelátón. Nagyon szeretünk játszani, de egy ilyen jó publikum nélkül teljesen más lenne, és persze az is nagy pluszt jelentett, hogy a lelátón ott ülhettek a barátok és a család is” – mondta el megkeresésünkre Montreal 2005-ös világbajnoka, akit arról is megkérdeztünk, hogyan készültek a megmérettetésre.

„A közösségi médián keresztül kezdett el szerveződni a csapat, én áprilisban kaptam egy megkeresést, de akkor még nem vállaltam el. Aztán a III. kerületi TVE csapatánál ismét elkezdtem edzeni, mérkőzéseket játszani és így hozta magát, hogy én is részt vegyek a masters világbajnokságon. Heti két edzéssel készültünk, ami talán kevesebb, mint amit a többi résztvevő csapat elvégzett, ráadásul voltak olyan ellenfeleink, akik már hosszabb ideje együtt vannak. Jó lenne ezután a világbajnokság után is egyszer-kétszer összejönni, hiszen nagyon szeretjük ezt a játékot és mindig öröm, ha vízilabdázhatunk” – tette hozzá az átlövő.

noi_masters_vilagbajnok_dravucz_rita_vizilabda

Természetesen a felnőtt női csapat világbajnoki szerepléséről is esett szó, mint ismert, Bíró Attila együttese mindössze egy vereséggel az ötödik helyen zárta a budapesti világversenyt. „Ilyen a sport, előfordulhat, hogy olyan csapat végez előtted egy versenyen, akinél több győzelmet arattál, de egy ilyen megmérettetésen akkor kell nyerni, amikor igazán fontos. Kanada ellen sajnos nem játszott jól a csapat, nem igazán találták meg az ellenfél zónavédekezésére az ellenszert és azért is fájt nagyon ez a lányoknak, mert hazai környezetben egy darabig biztosan nem lesz lehetőségük világbajnoki címet szerezni” – értékelte a magyar csapat teljesítményét Drávucz Rita, akit a világbajnoki amerikai csapat dominanciájáról is megkérdeztünk.

„Az Egyesült Államok újra és újra bizonyítja, hogy egyre erősebb és ez abból is származik, hogy óriási merítési lehetőségeik vannak, nagyon sokan játsszák náluk női vonalon ezt a sportágat, ugyanakkor azt hiszem, hogy nem csak abban rejlik az erejük, hogy van egy-két-három klasszis játékosuk, mert ezt több válogatott – köztük mi is – elmondhatja magáról. Azt gondolom, hogy lehetne tőlük tanulni, ha már ennyire jók, érdemes lenne tanulmányozni, hogy milyen módszerekkel készülnek, milyen edzéseik vannak, mik azok a nüánszok, amivel valahogyan mindig felül tudnak kerekedni, mert ebből mi is profitálhatnánk” – zárta Drávucz Rita.

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál