Közélet

Befejeződött az országos szúnyogirtási program

Befejeződött az országos szúnyogirtási program

2017. augusztus 22., kedd
Befejeződött az országos szúnyogirtási program

Az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal véget ért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált idei országos szúnyogirtási program - közölte honlapján az OKF.

A tájékoztatás szerint, június elejétől 714 ezer hektáron 956 településen hajtottak végre légi- és földi-, kémiai- vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek. Az országos program utolsó hetében a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó térségében nagy területen gyérítették a szúnyogokat. A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten és Dunaújváros térségében zajlottak kezelések, ezen kívül Csongrád megyében volt teljes körű szúnyoggyérítés - sorolják. Részleges kezeléseket végeztek Szolnok környékén, Veszprém, Baranya és Tolna megyében, valamint a korábban elhalasztott munkát pótolták Debrecenben - teszik hozzá. Emlékeztetnek arra: az elmúlt hónapokban több alkalommal is előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárás - viharok, esőzés, rendkívüli hőség - felborította az ütemtervet, azonban az elmaradásokat mindenhol rövid időn belül pótolták. A katasztrófavédelem az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is fogadta az állampolgárok és a települési önkormányzatok igényét szúnyoggyérítésre. A kérések jelentős hányada megalapozott volt, így ezek a területek is bekerültek az országos programba. Az önkormányzatok a központi finanszírozású programot követően továbbra is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte az OKF.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.