Közélet

Bakondi: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban

Bakondi: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban

2017. augusztus 19., szombat
Bakondi: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban
Kontrát Károly; Bakondi György

Európai szintű szemléletváltásra van szükség: nagyobb szerepet kell adni az európai uniós migrációs politikában a lakosság biztonságának - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bakondi Györgyöt

arról kérdezték, hogy csütörtök délután Barcelona központjában feltehetően egy dzsihadista kisteherautójával

gyalogosok közé hajtott

, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. Tizennégy ember meghalt, százharmincan megsebesültek. A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, egy tendenciát lehet megfigyelni, a "migránsválság kezdete óta" csaknem ötszázan meghaltak és több ezren megsebesültek terrorcselekményekben, ez "az ellenőrzés nélküli tömeges, illegális migrációnak olyan következménye", amelyet nyugat-európai országok "rosszul mértek fel". Itt az ideje annak, hogy az Európai Unióban is végiggondolják ezt, és a migrációs politikában nagyobb jelentőséget tulajdonítsanak a lakosság biztonságának - hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány erre nagy hangsúlyt helyez. Kiemelte: az államhatárok szigorú ellenőrzésére van szükség. Az elhárítás, a belbiztonsági szervek és ezek nemzetközi együttműködése is minden eddiginél fontosabbá válik - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.