Közélet

Az Alkotmánybírósághoz fordult 23 civil szervezet a civil törvény miatt (FRISSÍTVE)

Az Alkotmánybírósághoz fordult 23 civil szervezet a civil törvény miatt (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 30., szerda
Az Alkotmánybírósághoz fordult 23 civil szervezet a civil törvény miatt (FRISSÍTVE)

Alkotmányjogi panasszal fordult 23 civil szervezet az Alkotmánybírósághoz a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt.

A szervezetek keddi közleményében az áll, a közös beadványt a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság jogászai szerkesztették. A civilek jogilag aggályosnak és társadalmilag károsnak tartják a törvényt, hozzátéve, az kizárólag arra alkalmas, hogy a szervezetek hitelességét és az irántuk megnyilvánuló közbizalmat aláássa. Mindez pedig sérti a civilek Alaptörvényben biztosított jó hírnévhez, a magánszféra tiszteletben tartásához fűződő jogát, valamint sérti a szabad véleménynyilvánítási és egyesülési szabadságot - írták.

Fidesz: a tiltakozó szervezetek semmibe veszik a magyar emberek véleményét

A migránspárti Soros-szervezetek nem akarnak átláthatók lenni - reagált a nagyobbik kormánypárt a civil szervezetek alkotmánybírósági beadványára. A migránspárti Soros-szervezetek kezdettől támadják a külföldről pénzelt szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, mert ők egyáltalán nem akarják, hogy átlátható legyen az, hogy külföldről ki és mekkora összeggel támogatja őket - közölte

Hidvéghi Balázs

kommunikációs igazgató. Azok a Soros-szervezetek, amelyek megtagadják a regisztrációt és továbbra is titkolóznak, nem csak a magyar törvényeket veszik semmibe, hanem a magyar emberek véleményét is. A nemzeti konzultáción ugyanis a válaszadók 99%-a támogatta a törvényt. A közbizalmat kizárólag az ássa alá, hogy ezek a szervezetek titkolóznak és nem hajlandók bevallani, hogy milyen pénzekből és kinek az érdekében segítik a migrációt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.