Nem nyomoz az ügyészség a szegedi parkolóbérletek ügyében (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

parkolojegyes_tabla02kf

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében – tájékoztatta Kovács Katalin szóvivő szerdán az MTI-t.

A szóvivő közölte: az ügyben sem hivatalból, sem más hatóság megkeresésére nem indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég, sem a szegedi regionális osztálya. Hozzátette: az ügy áttétellel sem került a főügyészségre.

Szabó Bálint, Likvid Kontroll Kft. vezetője korábban, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben. Botka László (MSZP) polgármester a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott – mondta. A polgármester maga döntött arról, hogy kik tartozzanak abba a körbe, akik bárhol és bármikor ingyen parkolhatnak Szegeden – állította. Hozzátette: ezek között volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőr-főkapitány személyes használatú autója is.

Egy makói sajtótájékoztatóján Szabó Bálint azt is mondta, hogy mivel az ügyben rendőri vezetők is érintettek, az eljárást az NNI átadta a nyomozó ügyészségnek.

Korábban írtuk

A magas rangú rendőrtisztek érintettsége miatt a Központi Nyomozó Főügyészség is vizsgálja a szegedi parkolóbérletek ügyét – írja a Magyar Idők.

Mivel két magas rangú rendőr is érintett az ügyben, kettéválasztották a szegedi parkolóbérletekkel kapcsolatos eljárást – közölte a Magyar Idők. Lukács János dandártábornok, Csongrád megyei rendőr-főkapitány, és Zélity László ezredes, szegedi rendőrkapitány szerepét a Központi Nyomozó Főügyészségbe integrált katonai ügyészek vizsgálják, míg a civilekkel kapcsolatos eljárást az Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja tovább – folytatódik a hírportál cikke.

A rendőri vezetők szerepére Szabó Bálint hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy Botka László hivatali vesztegetés gyanújába keveredhetett, mivel Szeged pénzéből városi juttatások segítségével, hivatali helyzetével visszaélve megvesztegethetett nem csupán szegedi és megyei szocialista politikusokat, hanem adott esetben korrumpálhatott helyi és megyei rendőri vezetőket.

A jogász július közepén tett feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. A jogász azt állította, több mint másfél millió értékben kapott kombinált szegedi parkolóbérleteket Gazdag János korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, akinek semmi köze nem volt az érintett időszakban a megyeszékhelyhez, s ezzel megvalósulhatott a tiltott pártfinanszírozás is.

Default thumbnail
Előző sztori

Varsó Brüsszelnek: a menekültek átirányítása súlyosbítja a migrációs válságot

Default thumbnail
Következő sztori

Szerbiában szeptembertől 700 migráns gyerek indul iskolába

Legutóbbi hasonló cikkek