Közélet

A Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést

A Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést

2017. augusztus 3., csütörtök
A Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést
ujhelyi_hadhazi_MTI

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem vesz részt az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen - közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: "

Soros György

a helyi embereivel akarja összehívatni" a magyar Országgyűlést, hogy eltöröltesse a "Lex CEU"-t és a "törvények fölé helyezze a Soros-egyetemet". "A magyar baloldal pedig végrehajtja a rendelést, hiszen Soros bábjai. Ha rajtuk múlna, ugyanilyen gyorsasággal bontanák le a kedvéért a kerítést, a tranzitzónákat és fogadnák el a kvótát, hogy végre tudják hajtani a +Soros-tervet+" - fogalmaztak. A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy mindehhez a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket a baloldal sodort bajba, hagyott segítség nélkül és még a polgári kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit sem támogatta. "A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem fog elmenni a Soros által összehívott ülésre" - közölték.

Hadházy Ákos

, az LMP társelnöke csütörtökön jelentette be, hogy az LMP csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, hogy tartson az Országgyűlés rendkívüli ülést nyáron. A szocialisták annak érdekében kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást. Az LMP javaslatot tett a napirend kiegészítésére annak érdekében, hogy a devizahitel-károsultak kilakoltatását felfüggesszék.

Ujhelyi István

, az MSZP alelnöke közölte, ha az Országgyűlés egy hónapon belül nem lép a CEU-t ellehetetlenítő törvény ügyében, akkor a kérdés az Európai Bíróságra kerül, amelynek ítélete súlyos pénzbírságot jelenthet Magyarországnak. Elmondta, javaslatuk szerint augusztus 21-én lenne a rendkívüli parlamenti ülés, aminek összehívásához negyven képviselő aláírása szükséges. A szocialista frakció jelenleg 28 tagú, az LMP-s képviselők öten vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.