Sport

Tájfutás: jól szerepeltek a szegediek az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

Tájfutás: jól szerepeltek a szegediek az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

2017. július 3., hétfő
Tájfutás: jól szerepeltek a szegediek az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon
tajfutas_ifjusagi_europa_bajnoksag

A hétvégén rendezték a tájékozódási futók Ifjúsági Európa Bajnokságát a szomszédos Szlovákiában, Besztercebánya központtal. A versenyen 35 ország 400 sportolója indult, közöttük két SZVSE serdülő fiú, Jónás Ferenc és Szabó Marcell.

Pénteken a rövidtávú versenyen Selmecbánya meredek utcáin küzdöttek a fiatalok.

Jónás Ferenc

kisebb hibát vétve a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Szabó Marcell a hetedik helyen végzett a 105 fős mezőnyben, ahol nemzetenként maximum négy fő indulhatott. Szombaton a normáltávú verseny célja a Besztercebánya melletti sípálya tetején volt. Jónás Ferenc ezen a napon is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a második helyezése azon múlott, hogy elesett a befutó szakaszon, mert összeütközött egy dán fiúval. Szabó Marcell ezen a napon a 14. helyet szerezte meg. Vasárnap a váltó versenyeket rendezték meg, ahol a három fős váltóban Szabó Marcell kezdett, aki befutott az élbollyal, majd a pesti Bujdosó Zoltán egy öt fős boly élén váltotta Jónás Ferencet, aki a pálya közepén egy perccel vezetett, de a pálya második felében hibázott, így a szombati Eb-győztes francia fiú mögött a második helyre hozta a váltót. Magyarország a nemzetek összesített versenyében Finnországot és Franciaországot megelőzve az élen zárt, amire nagyon régen nem volt példa. A sikerhez nagyban hozzájárult a két szegedi fiú jó futása és

Gera Tibor

utánpótlás szövetségi kapitány munkája is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.