/

Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_kedd_toldi59_gs

A tábor ötödik napján Podmaniczki Imre plébános látogatott az országos ÁGOTA-táborba, ahol szentmisét tartott a gyerekeknek. A napot Toldi-verseny és filmklub zárta.

Podmaniczki Imre csodálatos szentmisét celebrált a gyerekeknek és munkatársaknak egyaránt. Az irgalmasság gondolata került előtérbe, hiszen nem régen ünnepelte a Szeged-Csanád Egyházmegye az irgalmasság évét. Nagyon sok gyermek komoly indulatokat, komoly feszültségeket él meg a vér szerinti hozzátartozói körével, illetve számtalan olyan helyzetet tapasztal meg a sok traumával teli életútja során, ahol nagyon nehezen enged el adott személyekhez fűződő nehéz érzéseket. Ezért is volt fontos az irgalmasságra felhívni a figyelmet és a szentmisét celebráló Podmaniczki atya egészen kiváló módon szólt a gyermekek nyelvén ennek a képességnek a jelentőségéről” – mondta portálunknak Kothencz János.

A szentmisét követően 70. születésnapja alkalmából köszöntötték fel Podmaniczki Imrét a tábor lakói, majd egy hatalmas emeletes tortát fogyasztottak el közösen. A plébános 21 éve celebrál szentmisét a gyerekeknek az ÁGOTA-táborban, de nem ő az egyetlen pap, aki részt vesz a táborban, hiszen Gyenes atya rendszeresen süt palacsintát a gyerekekkel, de Laurinyecz Mihály atya is rendszeres résztvevője az eseménynek.

A szentmisét és a köszöntést követően kezdetét vette a Toldi ügyességi- és erőverseny, amiben a gyerekek megmutathatták ügyességüket súlykitartásban, autóhúzásban és számos más ügyességi és erőgyakorlatban. Minden korcsoportban nagyon nagy verseny zajlott, óriási élményekkel zárult a vetélkedő. Ezt követően a Tatabányáról a Segítő Jóbarátok közösség tagjait köszönthették a táborlakók.

A napot filmklub zárta ami után csendes pihenő vette kezdetét. “Az ÁGOTA-táborban a gyerekek hihetetlenül felszabadultak, összekapaszkodtak, teljes összetartozás élményről beszélhetünk már így a negyedik ötödik nap befejeztével. Azt kell hogy mondjam, hogy a tábor tíznapos mennyországa kézzel foghatóan működik” – tette hozzá Kothencz János.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor második napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról ITT olvashatja.

no images were found

Előző sztori

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M5-ösön

Következő sztori

Labdarúgás: a hétközi edzőmérkőzések eredményei (FRISSÍTVE)