Közélet

Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK

Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK

2017. július 26., szerda
Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK
agota_tabor_kedd_toldi59_gs

A tábor ötödik napján Podmaniczki Imre plébános látogatott az országos ÁGOTA-táborba, ahol szentmisét tartott a gyerekeknek. A napot Toldi-verseny és filmklub zárta.

"

Podmaniczki Imre

csodálatos szentmisét celebrált a gyerekeknek és munkatársaknak egyaránt. Az irgalmasság gondolata került előtérbe, hiszen nem régen ünnepelte a Szeged-Csanád Egyházmegye az irgalmasság évét. Nagyon sok gyermek komoly indulatokat, komoly feszültségeket él meg a vér szerinti hozzátartozói körével, illetve számtalan olyan helyzetet tapasztal meg a sok traumával teli életútja során, ahol nagyon nehezen enged el adott személyekhez fűződő nehéz érzéseket. Ezért is volt fontos az irgalmasságra felhívni a figyelmet és a szentmisét celebráló Podmaniczki atya egészen kiváló módon szólt a gyermekek nyelvén ennek a képességnek a jelentőségéről" - mondta portálunknak

Kothencz János

. A szentmisét követően 70. születésnapja alkalmából köszöntötték fel Podmaniczki Imrét a tábor lakói, majd egy hatalmas emeletes tortát fogyasztottak el közösen. A plébános 21 éve celebrál szentmisét a gyerekeknek az ÁGOTA-táborban, de nem ő az egyetlen pap, aki részt vesz a táborban, hiszen

Gyenes atya

rendszeresen süt palacsintát a gyerekekkel, de

Laurinyecz Mihály

atya is rendszeres résztvevője az eseménynek. A szentmisét és a köszöntést követően kezdetét vette a Toldi ügyességi- és erőverseny, amiben a gyerekek megmutathatták ügyességüket súlykitartásban, autóhúzásban és számos más ügyességi és erőgyakorlatban. Minden korcsoportban nagyon nagy verseny zajlott, óriási élményekkel zárult a vetélkedő. Ezt követően a Tatabányáról a Segítő Jóbarátok közösség tagjait köszönthették a táborlakók. A napot filmklub zárta ami után csendes pihenő vette kezdetét. "Az ÁGOTA-táborban a gyerekek hihetetlenül felszabadultak, összekapaszkodtak, teljes összetartozás élményről beszélhetünk már így a negyedik ötödik nap befejeztével. Azt kell hogy mondjam, hogy a tábor tíznapos mennyországa kézzel foghatóan működik" - tette hozzá Kothencz János.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik. A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor második napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.