Szegedi siker az Armel Operaversenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

armel_opera_szeged

A szegedi produkció versenyszereplője, Morgane Heyse nyerte a Legjobb Előadó Díját az Armel Operaversenyen.

A Thália Színházban július 4-én rendezett gálaesten kiosztották a 10. Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál díjait. Az előadók versenyének fődíját a Szegedi Nemzeti Színház által játszott Donizetti-vígoperában nyújtott alakításáért a fiatal francia szoprán, Morgane Heyse kapta. Érdekesség, hogy a Toronykőy Attila által rendezett Il giovedì grasso (itthon Farsangi kalamajka címen ment) eredetileg nem szerepelt a fesztivál programjában. Az eredetileg tervezett angliai produkció lemondásával a döntőbe jutott énekesnő szerep nélkül maradt. Gyüdi Sándor színigazgató a fesztivál kérésére vállalta, hogy a szegedi társulat repertoárjából keres olyan produkciót, mely a fesztivál programjába beugrásként bekerülve Morgane Heyse számára – mintegy a gombhoz varrva a kabátot – alkalmas szerepet kínál.

A választás kiválóan sikerült: a francia szoprán legjobb erényeit – kiművelt énektechnikáját, értékes hangját, lebilincselő muzikalitását, hatásos színpadi játékát és kiváló humorérzékét – megmutathatta, és alakításával kivívta a zsűri nagyrabecsülését. A Szegedi Nemzeti Színház fesztiválprodukciója nem először adja a komplex előadói verseny legjobbját: 2015-ben a szegedi Varázsfuvola-előadás Éj királynője szerepében feltűnt Marlène Assayagot találta a zsűri a fődíjra érdemesnek. A díjkiosztó után az énekesnő Toronykőy Attila rendezővel és a darabot dirigáló Gyüdi Sándorral együtt örült az elismerésnek.

Előző sztori

Atlétika: Titán TC sikerek Lengyelországban

Következő sztori

Malomfesztivál hétvége a Grand Café Várkertben