/

Öt új életmentő defibrillátor készülék a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál, a DÉMÁSZ-nál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lifepak3_defibrillator_demasz

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ öt új defibrillátort helyezett el a szegedi, bajai, békéscsabai és kecskeméti telephelyein. A korszerű készülékek az ügyfelek és a társaság dolgozói számára is könnyen elérhetők, ha életmentő beavatkozásra van szükség.

A DÉMÁSZ épületeiben, az irodák és az ügyfélszolgálatok közelében, olyan félautomata defibrillátorokat szerelt fel, amelyek laikusok számára is könnyen használhatók. Hirtelen szívhalál gyanúja esetén azok is bátran megkezdhetik a készülékkel az újraélesztést, akik korábban még sosem láttak ilyet. Az eszköz hangos és egyértelmű utasításokkal segíti az életmentést. Hirtelen szívmegállás miatt Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg, közel harmaduk utcán vagy nyilvános helyen lesz rosszul, az életmentő beavatkozásra mindössze 3-5 perc áll rendelkezésre. Ezzel a beruházással a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ-nál már összesen hat defibrillátor nyújt nagyobb biztonságot és az újraélesztés lehetőségét a munkavállalóknak, az ügyfeleknek és azoknak, akiket az épületek környezetében ér a rosszullét.

Az életmentő defibrillátorok helye:

· DÉMÁSZ Zrt. Irodaépület, Szeged, Klauzál tér 9.
· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Szeged, Pulz utca 42.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Baja, Bajcsy Zsilinszky. u. 6.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Kecskemét, Szultán u. Szultán u. 2 – 4.

· DÉMÁSZ Csoport Irodaépület, Békéscsaba, Andrássy u. 46.

A DÉMÁSZ az első újraélesztő készüléket két éve vásárolta, amely Szegeden, a Kossuth L. sgt. 64-66. szám alatt, az ügyfélszolgálat szomszédságában lévő irodaépületben van, ez szerepel Csongrád megye egyre bővülő defibrillátor térképén is.

Előző sztori

Paprikából van a kerítés Tiszaszigeten?

Következő sztori

Meghosszabbították a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logó pályázatának határidejét