Női vízilabda: amerikai és ausztrál játékossal is erősítenek a szegedi pólósok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosking-Tess

Augusztus elején kezdi meg a felkészülést az új bajnoki idényre a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem vízilabda csapata. A szegediek célja továbbra is az első négy közé kerülés.

Alaposan átalakult a nyár folyamán a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata, hiszen négyen is bejelentették visszavonulásukat az előző szezon végeztével, Lengyel Dorottya, Miklós Dóra, Rudics Boglárka és Veréb Alexandra is szögre akasztotta a sapkát. Ezen felül Bujka Barbara és Gémes Alexa az újjá alakuló Ferencvárosban folytatja pályafutását, míg a kapus Tóth Eszter a BVSC erősítheti az új idénytől. Természetesen a távozókat pótolni kell, így csatlakozik a csapathoz kapusposzton Tess Hosking, aki az ausztrál csapattal a tajvani Universiádén szerepel augusztusban, valamint Szegeden folytatja az elmúlt időszakot Dunaújvárosban töltő 19 éves magyar hálóőr, Szőts Rebeka is.

Kulcskérdés lehet a csapat számára Bujka Barbara pótlása, erre a feladatra pedig Nikki-Marie Bell érkezik a napfény városába. Az amerikai center 176 góllal a hawaii bajnokság gólkirálynője lett az előző szezonban, így Szegeden is joggal várhatnak tőle eredményes játékot. Szentesről teszi át székhelyét Szegedre Mihály Kinga, valamint a csapattal kezdi meg a felkészülést Rácz Daniella is, aki szintén a Kurca-partiaktól érkezik, ám az előző idényben nem vízilabdázott, így majd csak az alapozást követően dől el, hogy számít-e játékára a klub.

Mint ismert, a szegedi gárda nagy hangsúly fektet arra, hogy az utánpótlás csapatokból is lehetőséget adjon a játékosoknak arra, hogy bemutatkozzanak a felnőtt mezőnyben, így ezúttal Karai Nikolett, Tóth Viktória, Zhántó Kata és Vidovics Nóra is lehetőséget kap a bizonyításra. Ezen felül a klub megegyezett az ausztrál válogatottal jelenleg a budapesti világbajnokságon szereplő Zoe Arancinivel, azonban az ő érkezése még nem vehető készpénznek, a világbajnokságot követően ugyanis még vár rá egy vizsga otthon az egyetemen és több Euroligás csapat is szeretné soraiban tudni.

A keret még nem tekinthető véglegesnek, Molnár Péter a csapat vezetőedzője arról tájékoztatott, hogy jelenleg is zajlanak tárgyalások, így előfordulhat, hogy csatlakozik még új játékos a csapathoz.

Előző sztori

Már várják az egyetemi éveket az SZTE-re készülő diákok

Következő sztori

Anna-napi búcsú vár Algyőn a hétvégén