Bulvár

Nézőpont: a lakosság háromnegyede elutasítja, hogy lehessen marihuánát árulni

Nézőpont: a lakosság háromnegyede elutasítja, hogy lehessen marihuánát árulni

2017. július 6., csütörtök
Nézőpont: a lakosság háromnegyede elutasítja, hogy lehessen marihuánát árulni

Közel másfél millió ember, a teljes felnőtt népesség 18 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani, közel hatmillió, azaz a teljes felnőtt népesség 73 százaléka viszont ellenzi az elképzelést - derül ki a Nézőpont Intézet Blikk számára készült közvélemény-kutatásából.

Mindez azt jelenti, hogy többen vannak a teljes legalizálás mellett, mint ahányan fogyasztottak már saját bevallásuk szerint marihuánát - áll az MTI-nek megküldött összegzésben, amely szerint a megkérdezettek 11 százaléka próbálta már ki a szert. Megemlítik: jelenleg nincs olyan társadalmi csoport, ahol többségben lennének a legalizációt támogatók. Az elképzelést az átlagnál többen elsősorban a 18-29 évesek körében pártolják, a korcsoport 34 százaléka van ezen a véleményen, a fővárosiak 28 százaléka gondolkodik így, míg az önmagukat felső osztályba sorolók körében 39 százalék ez az arány. A marihuánát korábban kipróbálók több mint fele (a teljes felnőtt népesség 11 százalékának 57 százaléka) támogatja, hogy azt szabályozott keretek között lehessen árusítani Magyarországon. Az elképzelést ugyanakkor még a korábbi fogyasztók harmada (33 százalék) is ellenzi - jelezték a június 6-8. között, 1000 fő megkérdezésével, a 18 évesnél idősebb lakosságot nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentáló mintán készített telefonos felmérés eredményeit ismertetve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.