Közélet

Németh Szilárd: a kormánypártok nem lesznek ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Németh Szilárd: a kormánypártok nem lesznek ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

2017. július 30., vasárnap
Németh Szilárd: a kormánypártok nem lesznek ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

A Fidesz-KDNP nem vesz részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfőre összehívott ülésén - közölte Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke vasárnap az MTI-nek.

Németh Szilárd

- aki egyben a bizottság alelnöke is - azt mondta, a megjelölt témák alapján az ülést valójában

Soros György

hívatta össze, és a "napirendi rágalmak" a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak. "A Fidesz nem asszisztál Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához" - fogalmazott Németh Szilárd. A kormánypárt úgy látja - fűzte hozzá -, hogy a balliberális ellenzék a Jobbikkal egy húron pendülve, a FINA és a közönség által is minden idők legjobb vizes világbajnokságának nevezett sporteseménye ellen indított hazugságkampányt, és ehhez a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is fel akarja használni. Németh Szilárd megdöbbentőnek nevezte, hogy még egy ilyen sporteseményről is a politika jut eszébe az ellenzéknek, "valószínűleg azért, mert képtelenek a magyar sportolókkal és a szurkolókkal együtt örülni". Hozzátette, az ellenzék nem tudja elfogadni, hogy minden erőlködésük ellenére az ország nemzetközi szinten is sikeres és biztonságos. Sőt, a sikerek ellen drukkolnak és hazug rágalmakkal akarják lejáratni az országot a nemzetközi közvélemény előtt. "A Fidesz nem fogja hagyni, hogy az ellenzék Soros megrendelései szerint rángassa a magyar emberek által megválasztott Országgyűlést és annak bizottságait" - hangsúlyozta. Szerinte a nemzetbiztonsági bizottságot a migráció okozta terrorveszély miatt kellene inkább összehívni. Emlékeztetett: péntek délután Németországban egy szélsőséges iszlamista egy szupermarketben levett a polcról egy konyhakést, kibontotta a csomagolásából és vérengzésbe kezdett. Egy embert megölt, és a nyomozás új adatai szerint hét embert sebesített meg. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd megjegyezte, az a migránspolitika, amit Soros György, Brüsszel és a hazai ellenzék is képvisel, egyre nagyobb veszélybe sodorja Európát, miközben őket nem érdekli sem a kontinens, sem a magyar emberek biztonsága. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke,

Molnár Zsolt

az MTI-t tájékoztatva korábban elmondta: a hétfőre összehívott ülésen többek között a vizes világbajnokság tapasztalatai, valamint az orosz, azeri wifi-ügy kerül napirendre. Emellett tájékoztatást kérnek a Politico című lapban megjelent információkról - amelyekre mások mellett

Mirkóczki Ádám

, a testület jobbikos tagja is felhívta a figyelmet -, miszerint Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás az utóbbi bizalomhiánya révén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.