Sport

Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen – A vizes VB tizenegyedik napjának programja (FRISSÍTVE)

Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen – A vizes VB tizenegyedik napjának programja (FRISSÍTVE)

2017. július 24., hétfő
Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen – A vizes VB tizenegyedik napjának programja (FRISSÍTVE)
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka megszerezte az első magyar aranyérmet a budapesti világbajnokságon, megvédte világbajnoki címét 200 méter vegyesen, Kozma Dominik döntős 200 gyorson. A női vízilabda-válogatott kikapott Kanadától, így az 5-8. helyért játszhat.

21.34: Kikapott Kanadától, nem jutott négy közé a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott nem jutott be a legjobb négy közé a magyarországi vizes világbajnokságon, miután a hétfői negyeddöntőben 6-4-re kikapott a kanadai együttestől. Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata pontatlanul, sokszor bizonytalanul játszott - csupán a második negyedben szerzett gólt -, míg az észak-amerikai együttesből Monika Eggens egymaga ötször talált be. Az 5-8. helyért a görög-spanyol párharc vesztesével játszanak a magyarok.

Kanada-Magyarország 6-4 (1-0, 3-4, 1-0, 1-0)

Góldobók:

Szilágyi, Czigány, Illés, Takács 1-1, illetve Eggens 5, Wright 1 A meccs esélyesének a magyar csapat számított, ám hogy nem mehetett biztosra, arra egy közelmúltbeli találkozó is figyelmeztetett: a világliga júniusi kínai szuperdöntőjén döntetlent követően ötméteresekkel az észak-amerikaiak győztek. Végül előrébb, a második helyen végeztek Sanghajban, ahol a magyar csapat negyedik lett. A margitszigeti pólós csata kanadai góllal indult, utána viszont hosszú időre megállt a tudomány, és elpuskázott lehetőségek sorát követően maradt is a kanadai vezetés, mivel egyetlen magyar játékos sem tudott betalálni. Nem úgy a második negyedben: a játékrész első támadásának lezárásaként a vb-újonc Szilágyi Dorottya zúdította a vendégkapuba a labdát (1-1). Egy védekező kézről bepattanó lövés után ismét az észak-amerikaiak vezettek, majd Czigány Dóra góljára harmadszor is Monika Eggens válaszolt (2-3). Kevéssel a nagyszünet előtt Illés Anna egyenlített, Eggens negyedik találatára pedig Takács Orsolya felelt (4-4). A harmadik nyolc percben is pontatlanul, görcsösen játszott a magyar válogatott, s a hibás megoldások közepette Eggens ötödször is betalált. A magyar gól viszont ebben a negyedben is elmaradt, a statisztika szerint 24 perc alatt 27 lövésből született a négy hazai találat. A befejező játékrészben sem ment a magyaroknak, vállalkozó kedvű pólós alig akadt, aki mégis próbálkozott, rendre rosszul célzott, naggyá téve a kanadai kapust. S ahogy lenni szokott, az ellenfél egy emberelőnyt értékesített, 6-4-re elhúzott, a hajrában pedig sikerrel őrizte előnyét a hitehagyott magyar csapattal szemben, amely a meccs második felében képtelen volt bevenni a rivális kapuját. A statisztika szerint a hazai válogatott 34 lövésből szerezte négy gólját, míg az ellenfél 21 lövésből volt hatszor eredményes.

Szûcs Gabriella

Hosszú Katinka: ez az arany többet jelent, mint a riói

Saját bevallása szerint riói olimpiai bajnoki címeinél is többet jelent Hosszú Katinka számára a Duna Arénában aratott hétfő esti világbajnoki győzelme 200 méteres vegyesúszásban. "Egy kicsit úgy érzem magam, mintha ez lett volna életem első győzelme" - mondta a 28 éves sportoló az úszó-vb második versenynapjának nemzetközi sajtótájékoztatóján. "Teljesen más érzés volt, mint Rióban, ahol az álmomért úsztam, azért, hogy olimpiai bajnok legyek. Itt a Duna Arénában közelről éreztük, hogy mennyien szurkolnak nekünk magyaroknak, így olyan érzésem volt, hogy nem csak magamért úszom. Éppen ezért ez az aranyérem többet jelent nekem, mint a riói" - tette hozzá Hosszú, aki 2:07.00 perces idővel védte meg világbajnoki címét. Korábban az M4 Sport kamerája előtt arról beszélt az immár hatszoros nagymedencés világbajnok versenyző, hogy nagyon le kellett nyugtatnia magát annak érdekében, nehogy túlizgulja a döntőt. Hozzátette: nehéz volt számára hazai közönség előtt az első pár úszás, de akárcsak a riói olimpián, ahol az első aranyéremig hatalmas volt benne a feszültség, most is úgy érzi, felszabadult és élvezni tudja a versenyzést. Hosszú Katinka kiemelte, hiába úszta a hétfő délelőtti előfutamban a második legjobb időt 100 méter háton, olimpiai bajnokként is könnyű volt végül "elengednie" ezt a számot, hiszen a fináléban is látható volt, mennyivel erősebb lett az elmúlt időszakban a 200 méter vegyes mezőnye. A bajai úszósztár megjegyezte: kedden a 200 méter gyors, amit már nagyon vár, amolyan kirándulás lesz a számára.

19.00: Hosszú Katinka megvédte világbajnoki címét 200 vegyesen

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok, aki a legjobb idővel jutott a döntőbe, 2:07.00 perces idővel diadalmaskodott a japán Ohasi Jui és az amerikai Madisyn Cox előtt. A telt házas Duna Aréna valósággal felrobbant, amikor a rajtkőhöz szólították az Iron Ladynek is nevezett Hosszú Katinkát, aki szokásához híven nagyon koncentrált a kezdés előtt. Jól kapta el a rajtot, elsőként jött fel a pillangó után, háton pedig ellépett a mezőnytől. Mellen a szélen úszó japán rivális feljött rá, de így is elsőnek fordult. Gyorson arra lehetett előzetesen számítani, hogy nem lesz ellenfele, a japán Ohasi egy darabig tartotta magát, Hosszú azonban végül közel egy másodperces előnnyel nyúlt be elsőként. "Nehéz szavakba önteni, amit érzek, szerintem látszott rajtam az eredményhirdetésnél. Még mindig elképesztő ez a hangulat, és szerencsére még sok számom van hátra" - mondta az úgynevezett vegyes zónában Hosszú, aki megjegyezte, nem látta a hajrában japán riválisát. "Megmondom őszintén, csak magamra koncentráltam, hogy kiússzam magamból, ami bennem van. Persze, amikor felnéztem az órára és láttam, hogy mindketten 2:07-es időt úsztunk, egy fél pillanatra megijedtem, de szerencsére sikerült nyernem." Hosszú Katinka ezzel az első nő, aki sorozatban háromszor nyert világbajnoki címet ebben a számban, eddig az amerikai Katie Hoff-fal osztozott a rekordon. A rövidpályás és az 50 méteres világbajnokságokon összességében ez a 32. érme, amivel a nők között az amerikai Jenny Thompsont utolérve szintén csúcstartó. Hosszú Magyarország első aranyérmét gyűjtötte be a hazai rendezésű világbajnokságon, s immáron hatszoros világbajnoknak mondhatja magát. A bajai úszósztár a magyar úszósport 27. világbajnoki elsőségét szerezte. Ez volt a második magyar érem a 17. vizes vb, az elsőt vasárnap a férfi 4x100-as gyorsváltó szerezte, amely harmadik lett.

Eredmény, női 200 m vegyes, világbajnok:

HOSSZÚ KATINKA 2:07.00 perc 2. Ohasi Jui (Japán) 2:07.91 3. Madisyn Cox (Egyesült Államok) 2:09.71

Eredmények, női 200 m vegyes, világbajnok:

HOSSZÚ KATINKA 2:07.00 perc 2. Ohasi Jui (Japán) 2:07.91 3. Madisyn Cox (Egyesült Államok) 2:09.71

Hosszú Katinka

18.53: Kozma Dominik döntős 200 méter gyorson

Kozma Dominik bejutott a 200 méter gyors döntőjébe hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 26 éves magyar versenyző a vasárnapi nyitónapon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként bronzérmet nyert, illetve egyéni, valamint csapat szinten is országos rekordot úszott. Hétfő délelőtt 200 méteren egyéni csúcsához (1:46.68) közel, 1:46.83 perccel a harmadik lett, ez pedig összesítésben a nyolcadik helyre volt jó. Délután, a szám első elődöntőjében a hatos pályát kapta a hazai közönség új kedvence. Kozma 50-nél másodikként fordult, féltávnál az ötödik volt, majd az utolsó fordulóból harmadikként bukkant fel a telt házas aréna hangorkánja közepette, s 1:45.87 perces új egyéni csúccsal, Cseh László 2009-es országos rekordjától mindössze kilenc századdal elmaradva harmadikként csapott célba. Összesítésben a hetedik helyen került be a keddi fináléba. Kozma a futam után elmondta, a saját ritmusát úszta, nem figyelt a többiekre, s ugyan egyéni csúcsot úszott, úgy érzi, maradt még benne. Hozzátette, a döntőre nem készül semmilyen külön taktikával.

17.23: Négy között a címvédő amerikaiak a női vízilabdázóknál

A címvédő Egyesült Államok válogatottja bejutott az elődöntőbe a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután hétfőn délután 7-5-re legyőzte az ausztrál együttest. A szakadó esőben rendezett találkozó első negyede nem hozott gólt, az olimpiai bajnok amerikaiak a második játékrész közepén, 13 és fél perc elteltével tudtak először betalálni. Ezt követően azonban beindult a gólgyártás, s végig irányítva nyerte meg a találkozót az Egyesült Államok csapata, amely az orosz együttessel csap majd össze szerdán a fináléba jutásért.

Egyesült Államok-Ausztrália 7-5 (0-0, 3-0, 2-2, 2-3)

Vizes vb 2017 - Vízilabda

16.08: az oroszok már elődöntősök a női vízilabdázóknál

Elsőként némi meglepetésre az orosz válogatott jutott be az elődöntőbe a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután hétfőn délután fordulatos meccsen egy góllal legyőzte az olasz csapatot. Az olaszok csoportelsőként egyből a nyolc közé jutottak az első szakaszból, míg az oroszok csak harmadik helyen végeztek a négyesükben, s játszaniuk kellett a negyeddöntőért. Az oroszok a később sorra kerülő amerikai-ausztrál párharc győztesével csapnak majd össze a fináléért.

Oroszország-Olaszország 9-8 (3-0, 1-4, 3-3, 2-1)

14.41: Hollandia és Kína játszik a 9. helyért a női vízilabdatornán

Hollandia és Kína játszik majd szerdán 12 órától a 9. helyért a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután hétfőn mindkét együttes magabiztos győzelmet aratott. Előbb Hollandia könnyedén igazolta a papírformát Új-Zélanddal szemben, majd Kína verte nyolc góllal a franciákat. A két vesztes szerdán 10.30 órától a 11. helyért mérkőzik meg.

Eredmények, vízilabda (Margitsziget), nők, a 9-12. helyért:

Hollandia - Új-Zéland 19-4 (5-1, 6-1, 3-1, 5-1) Kína-Franciaország 13-5 (3-2, 3-2, 4-1, 3-0)

12.08: A japán női vízilabda-válogatott a 13. helyen zárt

Japán a 13. helyen zárt a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabda-tornáján, miután a hétfői helyosztón legyőzte Brazíliát. Az ázsiai együttes a 6-2-re megnyert második negyedben lépett el riválisától, a dél-amerikai csapat a nagyszünetet követően csak felzárkózni tudott. A 15. helyért lejátszott mérkőzést Kazahsztán két góllal nyerte meg a dél-afrikaiak ellen. A házigazda magyar válogatott 20.30 órától Kanadával találkozik a negyeddöntőben.

Eredmények, vízilabda (Margitsziget), nők: a 13. helyért:

Japán-Brazília 11-9 (2-2, 6-2, 1-2, 2-3)

a 15. helyért:

Kazahsztán - Dél-afrikai Köztársaság 6-4 (2-1, 2-2, 0-1, 2-0)

Később: a 9-12. helyért:

Hollandia - Új-Zéland 12.10 Kína-Franciaország 13.30

negyeddöntő:

Olaszország-Oroszország 14.50 Egyesült Államok-Ausztrália 16.10 Magyarország-Kanada 20.30 Görögország-Spanyolország 22.00

Vizes vb 2017 - Vízilabda

11.58: Kapás és Késely is döntős 1500 méter gyorson

Kapás Boglárka az ötödik, Késely Ajna pedig a nyolcadik idővel jutott döntőbe 1500 méter gyorson a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon hétfői versenynapján. A két magyar a második előfutamban egymás mellett állt rajtkőre a leghosszabb medencés távon. A mindössze 15 éves Késely nagyon erősen kezdett, próbálta tartani a lépést honfitársával, de a végére elfáradt, így egyéni legjobbjától (16:11.25) jócskán elmaradva, 16:20.98-cal negyedik lett. Kapás jó versenyzéssel, 16:09.60 perces idővel - ami még így is messze van 15:47.09-es, Kazanyban úszott országos rekordjától - harmadikként csapott célba. A 24 éves Kapás, a szám 2015-ös kazanyi bronzérmese, a verseny után elmondta, még mindig benne van a vasárnapi nyitónapon úszott 400 méter, amelyet szíve szerint kitörölne az emlékezetéből. Hozzátette, ezen a távon már sokkal jobban érezte magát, elégedett volt a versenyzésével. Késely Ajna az erős kezdésnek tudta be a gyengébb eredményt: "Ez nagyon fájt, az utolsó 500 méteren már azért imádkoztam, hogy legyen vége. Nagyon eltaktikáztam az elejét, nem kellett volna Bogiékkal mennem. Olyan fantasztikus itt a hangulat, hogy az embert kicsit elviszi a hév, ez volt 400-on is, ahol iszonyatosan erősen kezdtem, meg kell tanulnom kizárni ezeket a dolgokat." - mondta. A női 1500 méter gyors döntőjét kedden rendezik.

10.57: Kozma elődöntős, Bernek búcsúzott 200 méter gyorson

Kozma Dominik a nyolcadik idővel biztosította helyét a délutáni elődöntőben 200 méter gyorson, míg Bernek Péter 25. helyen zárt a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság hétfői versenynapján. A nyolc előfutamból Bernek a hatodikba kapott besorolást, a 9-es pályán szupersztárok - az egyaránt olimpiai bajnok francia Jeremy Stravius, a dél-koreai Pak Te Hvan és az ausztrál Mack Horton - mellett állhatott rajtőre. A rendkívül szoros és erős futamban 1:47.79-cel kilencedikként csapott célba. Bernek a vegyes zónában elmondta, elégedett, ugyanis sikerült megközelítenie egyéni legjobbját (1:47.43), sérülését követően pedig ennél nem is kívánhatott volna többet. Hozzátette, még nem állt össze tökéletesen az úszása, de bízik benne, hogy a 200 méter hátra rendbe jön majd. A következő futamban indult Kozma Dominik, aki vasárnap a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszott egyéni, illetve csapat országos csúcsot, nem mellékesen megszerezte Magyarország első érmét, egy bronzot. Végül egyéni rekordjához (1:46.68) közeli teljesítménnyel, 1:46.83 perccel harmadik lett, ez pedig összesítésben a nyolcadik helyre volt jó. Kozma Dominik a verseny után elmondta, továbbra is remek formában érzi magát, s reméli, a délutáni elődöntőben is hasonlóképpen jól tud majd szerepelni.

Kozma Dominik

10.53: A versenyzők dicsérik a szervezést

Több neves versenyző és szakember szerint is Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak, s ez a véleménye az egyik leghíresebb amerikai szakírónak, aki Michael Phelps könyvének társszerzője. Alan Abrahamson a 3wiresports.com oldalon vasárnap megjelent írásában a fővárost, a versenyhelyszíneket és a hangulatot is méltatta, a másfél hete pénteken rendezett nyitóünnepséget pedig lenyűgözőnek nevezte. "Húsz éve tudósítok olimpiákról, s természetesen ez csak egy vélemény, de ez a megnyitó, itt a Duna felett a legjobb volt, amit eddig láttam, leszámítva a 2008-as pekingi játékokét" - írta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) médiabizottságának tagja, aki korábban a Los Angeles Times vezető sporttudósítója, illetve az NBC Olympics online stábjának vezetője is volt. A cikkben az ausztrál úszókapitány, az amerikaiak veterán úszója, Matt Grevers, és a magyar származású olasz műugró, Noemi Batki éppúgy dicsérte a vb-t, a hangulatot, a várost, mint a vasárnap az ausztrál gyorsváltóval ezüstérmes Bronte Campbell, vagy a vegyespárosban harmadik amerikai műszó, Kanako Spendlove. "Mindenekelőtt, szép munka Magyarország" - kezdte az úszóversenyek előtti sajtótájékoztatóját Jacco Verhaeren ausztrál kapitány. Míg Grevers, a londoni játékok hátúszó bajnoka azzal nyitott az amerikaiak sajtóeseményén, hogy "Magyarország elvarázsolt". Utóbbi azt is megjegyezte, hogy a versenyzők számára örök emlék marad majd, hogy a Duna Arénába vízitaxival utazhatnak. Bronte Campbell a várost dicsérte, a szép régi épületeket, s azt, hogy a magyar emberek kedvesek. Egyúttal jelezte, izgatottan várja, hogy majd a versenyek utáni három napban bejárja a fővárost. Abrahamson külön kiemelte a Duna Arénát, emlékeztetve arra, hogy mindössze 18 hónap alatt épült fel, s Magyarország 2015-ben beugróként vállalta el a rendezést a mexikói Guadalajara visszalépése után. Nem ment el szó nélkül a Városligetben felállított műúszó medence mellett sem, melyet Kanako Spendlove is dicsért. "Ez az egyik legjobb medence, amiben valaha úsztam, lenyűgöző helyszín, melyet soha nem felejtek el" - mondta Spendlove. A cikkben Noemi Batki a műugrásnak is otthon adó Duna Arénát magasztalta, de beszélt a hazai közönségről, mely magyarként biztatta őt a versenyek során. "Budapesten versenyezni remek volt, úgy éreztem mintha hazai pályán ugranék" - mondta Batki azt hozzátéve, hogy azért is nyűgözte le a közönség fogadtatása, mert még kisgyerekként hagyta el Magyarországot, s azóta Olaszországban él. Abrahamson cikkében többször visszatért a 2024-es olimpia pályázat visszavonására, melyet sajnálatosnak tart, megjegyezve, hogy egy Los Angelesből érkezett vendég is ezt mondta neki a napokban. Összegzésként pedig megjegyezte, hogy ugyan az első naptól fogva ezekhez hasonló méltató szavakat hallani mindenkitől, ám a magyaroknak nem ez volt a fő célja a vb-vel. A világbajnokság csak azt bizonyítja szerinte ismét, hogy Magyarország egy olyan fontos ország, mely fenntartja magának a jogot, hogy az egész világot meglepje, ugyanakkor nem szabadna senkinek sem meglepődnie, hiszen a magyarok rendszeresen túlteljesítik a várakozásokat. Az olimpiai pályázat visszavonásával kapcsolatban szerinte el kell fogadni az emberek akaratát, de meglátása szerint az egészen biztos, hogy Budapest kiváló házigazdája lenne a játékoknak.

10.39: Balog Gábor és Sztankovics Anna sem jutott elődöntőbe

Balog Gábor 100 méter háton, Sztankovics Anna pedig 100 méter mellen maradt le a legjobb 16-ot felvonultató elődöntőről a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság hétfői versenynapján. Balog Gábor egyéni csúcsától (54.06) jócskán elmaradva, 54.88 másodperccel futamában csak hetedik lett, ezzel pedig összesítésben a 21. helyen végzett. Sztankovics a negyedik futamban a nullás pályán, a legszélén ugrott medencébe, végül egyéni legjobbjánál (1:08.06) hat tizeddel rosszabbat úszott, így kilencedik, összesítésben pedig 25. lett. "Nem igazán voltam tisztában vele, mi is nekem idén a reális cél, hiszen ebben az évben még nem úsztam 1:09 alatt. Éppen ezért a tavalyi évet vettük alapul, de most kiütközött, hogy nem tudtam annyit készülni, mint a többiek" - mondta Sztankovics.

9.58: Hosszú a második időt úszta, de visszalépett 100 méter háton

Hosszú Katinka a második időt úszta 100 méter háton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság hétfői előfutamában, azonban - előtérbe helyezve a 200 méter vegyes esti fináléját - visszalépett a folytatástól. A szám olimpiai bajnoka az utolsó előtti, azaz az ötödik futamba kapott besorolást, a riói fináléban úszott országos csúcsától kevesebb mint négy tizeddel elmaradva, 58.80 másodperccel elsőként csapott célba. Hosszú két évvel ezelőtt Kazanyban is vállalta ezt a számot, annak ellenére, hogy a délutáni programban az elődöntő, illetve a 200 méter vegyes fináléja között mindössze fél óra van. A tatár fővárosban a legjobb idővel került a 16 közé, végül ott is a visszalépés mellett döntött.

9.00: Sjöström "nem okos" úszással lett világcsúcstartó

A svéd Sarah Sjöström már a 17. vizes vb budapesti úszóversenyeinek nyitónapján, vasárnap, a gyorsváltó első embereként világcsúcsot akart úszni 100 méter gyorson, s ez sikerült is neki, ráadásul ő lett az első nő, aki 52 másodperc alá került. "Az volt a terv, hogy világrekordot ússzak az első napon, mert tudom, hogy ilyenkor még sokkal frissebb vagyok, mint a hét hátralévő részében. A váltó első embereként ráadásul könnyebb is rekordot elérni" - nyilatkozta az immár 51.71 másodperccel világcsúcstartó Sjöström a thelocal.se oldalnak. A 23 éves svéd úszó hozzátette, "nem volt egy okos úszás", mert az első 50-en nagyon kihajtotta magát, a második ötven méteren pedig "remélte a legjobbakat". "Egyéniben sokkal óvatosabbnak kell lennem" - tette hozzá Sjöström, a 100 m pillangó olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója. A svéd sztár az ausztrál Cate Campbell 2016-ban úszott 52.06 másodperces rekordját döntötte meg 100 m gyorson 35 századdal, a staféta viszont végül csak az ötödik lett a döntőben.

A hétfői úszó program

Előfutamok 9.30-tól, zárójelben a magyar induló:

- női 100 méter hát (Hosszú Katinka) - férfi 100 méter hát (Balog Gábor) - női 100 méter mell (Sztankovics Anna) - férfi 200 méter gyors (Bernek Péter, Kozma Dominik) - női 1500 méter gyors (Kapás Boglárka, Késely Ajna)

A délutáni program:

17.32:

férfi 100 méter mell, döntő

17.40:

női 100 méter pillangó, döntő

17.48:

férfi 100 méter hát, elődöntők

17.58:

női 100 méter mell, elődöntők

18.17:

férfi 50 méter pillangó, döntő

18.24:

női 100 méter hát, elődöntők

18.42:

férfi 200 méter gyors, elődöntők

18.54:

női 200 méter vegyes, döntő

A hétfői női vízilabda program

9.30:

Dél-Afrika – Kazahsztán, a 15. helyért

10.50:

Brazília-Japán, a 13. helyért

12.10:

Új-Zéland – Hollandia, 9-12. helyért

13.30:

Kína-Franciaország, 9-12. helyért

14.50:

Olaszország-Oroszország, negyeddöntő

16.10:

Egyesült Államok-Ausztrália, negyeddöntő

20.30:

Magyarország-Kanada, negyeddöntő

22.00:

Görögország-Spanyolország, negyeddöntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.