Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Molnár Zsolt Szegeden: nem lesz vita a nyilvánosság előtt (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

botka_molnar004kf

Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja hétfőn Szegedre utazott, hogy Botka Lászlóval, pártja miniszterelnök-jelöltjével egyeztessen nézeteltérésükről. Hosszasan egyeztetett a két politikus az MSZP helyi székházában. Molnár szerint a párt egysége a legfontosabb, ezért a nyilvánosság előtt nem fognak stratégiai vitákat folytatni.

Az MSZP szegedi irodájában folytatott megbeszélés után Botka László – ahogy már megszokhattuk tőle az utóbbi időben – csak az általa barátinak tartott sajtónak nyilatkozott, Molnár Zsolt vele ellentétben szóba állt minden újságíróval a zárt ajtók mögött folytatott tárgyalást követően.

A politikus sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Honvéd a Balmazújvárossal 2-2-t játszott, ami megbántotta, valamint kiemelte, hogy a vízilabda-válogatott ezüstérme sem dobta fel.

Molnár Zsolt azt nyilatkozta, hogy másfél órás megbeszélést folytatott Botka Lászlóval, illetve leszögezte, hogy együtt dolgoznak Orbán Viktor és a NER leváltásáért, mivel szavai szerint számukra csak az ország számít és a szocialista párt egysége.

Kiemelte, hogy támogatja a szocialista miniszterelnök-jelöltet és minden eszközzel segíteni fogja a munkáját, és amiben a pártkongresszuson maradtak, az a járható út és a nyilvánosság előtt semmilyen stratégiai vitát nem folytatnak. Emellett a következő időszakban közösen dolgoznak szakmai-politikai kérdésekben, biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági stratégiát fog készíteni, amiről egyeztetni fog a kormányfő-jelölttel és együtt fogják megoldani a fontos kérdéseket.

“Nincs köztünk személyes konfliktus és a nyilvánosság előtt többet semmi olyan ügy, semmi olyan vélemény nem fog napvilágot látni, ami korábbi döntéseket megkérdőjelezi, csak a párt belső fórumait fogjuk használni arra, hogy az ilyen jellegű kérdéseket megvitassuk” – fogalmazott Molnár Zsolt. Hozzáfűzte: biztos benne, hogy Botka László fogja leváltani Orbán Viktort és jövő nyáron már a megalakult első Botka-kormány sajtótájékoztatóját fogja tartani.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ha Molnár Gyula hatszemközti tárgyalásra tart igény köztük és Botka László közt, részt fog rajta venni, de azt gondolja, hogy a maguk részét megbeszélték Botkával, nyitott kérdés nem maradt.

Hangsúlyozta, hogy mivel tagja az MSZP országos elnökségnek, biztonságpolitikával foglalkozik, valamint bizottságot vezet, a stratégia elkészítésében részt fog venni, támogatja Botkát, a következő időszakban pedig az országos elnökségtől kapott feladatokon dolgozik majd, illetve szakmai politikára fog koncentrálni.

“Nem személyes volt ez a kérdés, azt kommentálják, amit nyilatkoztunk, ne azt, amit mögé gondolnak” – zárta gondolatait Molnár Zsolt.

Botka László: Molnár Zsolt “teljes mellszélességgel” támogatja az MSZP szövetségi politikáját

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Molnár Zsolt, a párt országos elnökségének tagja között az a megállapodás született hétfőn, hogy Molnár Zsolt “teljes mellszélességgel” támogatja a szocialisták szövetségi politikáját.

Ezt Botka László közölte az MTI-vel, miután a két politikus Szegeden egyeztetett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje jelezte: az ügyet lezártnak tekinti. Közölte, a szövetségi politikát a párt májusi kongresszusa fogadta el egy határozatban.

Botka László tájékoztatása szerint Molnár Zsolt, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is, azt közölte vele, hogy ezután csak biztonságpolitikai szakkérdésekkel kíván foglalkozni. A miniszterelnök-jelölt megjegyezte, ő hívta Szegedre hétfőn Molnár Zsoltot.

A két politikus között azután élesedett ki a konfliktus, hogy Botka László a 168 óra című hetilapnak adott, a múlt héten megjelent interjúban azt mondta, nem tűri pártjában az árulást és a kollaborációt a Fidesszel. A szegedi polgármester az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak egy a szövetségi politikával kapcsolatos nyilatkozatát. Molnár Zsolt abszurdnak nevezte Botka László nyilatkozatát.

Korábban írtuk:

Molnár Zsolt az MTI-nek korábban elmondta, hogy mielőbb rendezni kell az MSZP-n belüli vitákat. A politikus közölte: semmilyen személyes ellentéte nincs Botka Lászlóval, de azt szeretné, ha a stratégiai kérdéseket személyesen, illetve a MSZP testületei előtt beszélnék meg, nem pedig a nyilvánosság előtt.

“Célunk közös, a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszere) és Orbán Viktor kormányfő leváltása” – szögezte le a politikus. A Molnár Zsolt és Botka László közötti konfliktus a múlt héten került napvilágra a sajtóban. A párt miniszterelnök-jelöltje a 168 órának adott interjújában beszélt a közte és Molnár Zsolt közötti nézeteltérésekről, és leszögezte: nem tűri az árulást.

A Népszava honlapján a hétvégén jelent meg, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök keddre magához rendelte Botka Lászlót és Molnár Zsoltot.

Hírzóna

Tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét a Tisza- és Szamos-szennyezésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szennyezés legfőbb oka, hogy a lakosság a folyók árterébe rakja le a hulladékát.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több helyen is áramszünet lesz Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hétfőn és kedden.

Tovább olvasom

Hírzóna

A babaváró támogatás a legnépszerűbb Csongrád-Csanád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy év alatt csaknem hatezren igényelték.

Tovább olvasom

Aktuál