/

Lovasprogram, palacsintaparti és strand az ÁGOTA országos tábor harmadik napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_vasarnap_lovas17_gs

Lovakkal ismerkedhettek, vízben csobbanhattak, majd palacsintával tömhették a hasukat az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Tábor résztvevői Doboz-Szanazugon.

Vasárnap délelőtt Farkas Csaba Békés megyei vállalkozó vendégeskedett a táborban, lovakkal lepte meg a gyermekeket, óriási lovas tábori hangulatot csapva, a gyerekek lovagolhattak, beszélgethettek a lótulajdonosokkal a lótartás kultúrájáról, a lóápolás fontosságáról, lovas versenyekről, valamint a táborozók megismerkedhettek annak a gondolatkörnek a részleteivel, hogy lovas nemzet is vagyunk.

Délután megérkezett Szanzugba Gyenes Csaba atya kevermesi plébános palacsintasütő csapatával, illetve Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere is kilátogatott a táborba családjával. A palacsintagyáros plébános negyvenhat palacsintasütővel készítette egyszerre a finomságokat, majd négyezer palacsintát sütött le csapatával a gyerekeknek, akik már a strandon kapták meg az étket. A strandprogramot követően folytatódott a foci, a csocsó és a ping-pong-bajnokság, illetve a sorozatvetélkedők, majd este családi filmvetítéssel és csendes beszélgetéssel zárult a nap a táborban.

“A strandolás, a palacsintázás és a beszélgetések egyre közelebb hozzák egymáshoz a gyerekeket és a tábor dolgozóit, aminek nagyon örülünk, de a vasárnap este csendesen telt, mert készülünk a hétfői programokra, melyek a gyermekek önbizalom-képével és a másoknak adható bizalom fontosságával foglalkoznak” – mondta el hírportálunknak Kothencz János, a tábor vezetője.

Az ÁGOTA Alapítvány pedagógia programja az ún. kaszpem rendszer alapján működve a bizalom és a vér szerinti hozzátartozóhoz, illetve a referenciaszemélyhez fűződő viszony fontosságával foglalkoznak majd terápiás klienscsoportokban, terapeuták vezetik majd ezeket a csapatfoglalkozásokat, a másoknak adható és a saját magunkba vetett bizalom kerül a középpontba.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor második napjáról ITT olvashatja.

no images were found

no images were found

no images were found

Előző sztori

Nyolcvannégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Következő sztori

Farakás égett Szegeden