Külsős pártütőket ajánlgatnak Botkának

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_laszlo_blogstar

Az MSZP elnökségében sokan pánikreakciónak, bűnbakkeresésnek tartják Botka László kollaboránsokat, árulókat emlegető nyilatkozatát, mivel az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatai szerint a kormányfőjelölt, illetve a szocialista párt támogatottsága is esett – értesült a Magyar Idők.

A lap elnökségi forrásokból azt is megtudta, Botka tanácsadói köre a pártból kiugró Demeter Mártának, az Együttből kilépő Szelényi Zsuzsának, az LMP-t elhagyó Vágó Gábornak, illetve az egykori SZDSZ-es politikusnak, Szent-Iványi Istvánnak is helyet adna a szocialisták listáján, illetve az árnyékkormányban.

Ismert, hogy Botka a 168 Órának arról beszélt: eddig nem számolt azzal, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. Szerinte nincs szükség az Együtt által kezdeményezett Új Pólusra, mert a kis pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. Botka egyúttal leárulózta Molnár Zsoltot, a szocialisták elnökségi tagját, a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, mert az nyilvánosan kiállt amellett, hogy Gyurcsány Ferencék és széles összefogás nélkül az MSZP képtelen leváltani a kormányt.

A politikus és az MSZP támogatottsága hónapok óta esik

„Eszem ágában sincs beleszólni az MSZP-n belüli vitákba. Egy dologban azonban biztos vagyok: elég a háborúskodásból. Orbánéból, Botkáéból, a Momentum mindent kidobni akaró fiatalos radikalizmusából. Kérem, kérem, több nyugalom és az igazunkban való hitből származó magabiztosság” – reagált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Botka árulózásáról Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Népszavának úgy fogalmazott: „a választási időszakban nincs helye a belső viták nyilvánosság előtti megvívásának”.

Az MSZP korábbi meghatározó politikusa, Baja Ferenc szerint a pártban nincsenek Fidesz-kollaboránsok. A volt képviselő a Hír TV-nek úgy nyilatkozott: az első számú prioritás a kormány leváltása, amit belső ellenségek keresésével nem lehet véghez vinni.

Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa a Magyar Időknek szintén arról beszélt, hogy nem üzengetésre, hanem párbeszédre van szükség a Fidesz legyőzésé­hez. Szerinte rengeteg kormányváltást akaró állampolgár van, ezért az a helyes, ha az újabb pártok önállóan indulnak, önálló listával, és az MSZP is megszervezi a maga baloldali listáját. Hangsúlyozta: abban hajlandók megállapodni, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelölt legyen.

Nyugalomról azonban a jelek szerint szó sincs, Botka kampánystábjának vezetője, Kerényi György az RTL Klubnak megerősítette, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje árulónak tartja Molnár Zsoltot, és ennek megfelelően kíván majd fellépni. Molnár viszont arról beszélt a csatornának, hogy pártszavazást kellene tartani az MSZP szövetségi politikájáról. „Udvariasan fogalmazva: nem egyedül gondolom azt, hogy szélesebb körű együttműködés kell, hiszen ha számba vesszük az MSZP támogatottságát, akkor azt a kérdést kell feltenni, hogy aki ezt az utat ebben a formában akarja folytatni, az le akarja-e egyáltalán váltani Orbán Viktort” – jelentette ki Molnár Zsolt.

Botka Lászlónak be kellett volna vennie a reggeli gyógyszerét, ez már üldözési mánia – mondta a Magyar Időknek Németh Szilárd arról, hogy a Fidesz csápjai az egész ellenzékig elérnek. A nagyobbik kormánypárt alelnöke hangsúlyozta: az MSZP-ben nem az emberekkel, hanem csak a hatalmi pozíciókkal, illetve Soros György tervének végrehajtásával foglalkoznak. – Ilyen emberekre nem lehet bízni az országot – mondta Németh Szilárd.

Előző sztori

24 órában csörög a telefon a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójánál

Következő sztori

Ne kockáztassuk a növényi károsítók behozatalát!