/

Ki lesz Kosztolányi szerelme?+ FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szereplovalogatas_kostolanyi07_gs

A szerelem kortalan, és mint minden, ami kortalan mindenkinek jól áll, nem volt ez alól kivétel Kosztolányi sem. Az író időskori szerelmét alakító 70 év feletti hölgyeknek tartottak szereplőválogatást a Reök-palotában.

”Az élet egy játék. Azt hiszem, életművész vagyok és főleg kíváncsiságból jelentkeztem” – mondta a szereplőválogatás legtitokzatosabb résztvevője Tipity Mária, aki annyit elárult, hogy 45 éve nem volt semmilyen kapcsolata Magyarországgal, de már több előadásban is játszott külföldön.

A Szegedi Szabadtéri Játékok a Reök-palotában tavaly ősszel indította el hatalmas népszerűségnek örvendő öREÖK szerelmek – Így szerettek ők sorozatát.

Augusztus elején Kosztolányi Dezső életének utolsó szakaszáról készül színdarab Hajnali részegség címmel. Az író élete végén ugyan némaságra kényszerült, de a beszélgető cédulák melyeken feleségével és a kórterembe fel-felszökő szerelmével kommunikált fenn maradtak. A különös szerelmi háromszög történetéhez tartottak szereplőválogatást hétfőn délután a REÖK-ben.

Több vállalkozó szellemű hölgy is eljátszaná, a híres író-költő múzsáját. Sokan csak kíváncsiságból, mindenféle színészi tapasztalat nélkül jöttek el a válogatásra.

”A 17 éves unokám imádja Kosztolányi Hajnali részegség című versét. Miatta vagyok most itt. A darabra már megvannak a jegyeink. Meglepetés lenne neki, ha meglátna a költő szerelmeként. Másrészt nagyon jó ötletnek tartom, hogy az író időskori szerelmét videofelvételen keresztül ábrázolják. Azt is eltudom képzelni, hogy az intimitás finom érintések formájában megjelenhet. Mert bizony hetven éves kor felett is van szerelem” – mondta Szépkúti Lászlóné, akit a férje kísért el a szereplő válogatásra.

Az idősebb korosztály számára kevés lehetőség adatik, hogy megmutathassa magát a nagyközönség előtt. Ez hozta ide a már színpadon otthonosan mozgó Csányi Lászlónét is.

”Régebben a Szegedi Szabadtéri Játékokon statisztáltam, különböző reklámokban szerepeltem. De mindig csak tömegként. Amikor meghallottam a felhívást rögtön arra gondoltam, hogy itt az alkalom. Ha nem hangsúlyozzák ki külön, hogy 70 év feletti hölgyeket keresnek akkor talán nem is jelentkezem. Nagyon inspirált, hogy még mindig számíthatnak ránk, ennyi idősen is” – nyilatkozta a jelentkező.

A kiválasztott Réczei Tamás rendezésében Kőszegi Ákossal, Koltai Róberttel, Gubík Ágival és Fodor Annamáriával játszhat egy darabban.

Előző sztori

„Színház az egész… Kass Galéria!”

Default thumbnail
Következő sztori

Ének az esőben közönségtalálkozó

Legutóbbi hasonló cikkek