Kultúra

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

2017. július 19., szerda
Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg.

A kötetek kiadását a londoni British Libraryban megnyíló Harry Potter-kiállításra időzítik. A Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition (Harry Potter: A mágia története, a kiállítás könyve) azokat a tantárgyakat mutatja be, amelyeket a Roxfort varázslóiskolában oktatnak. A Harry Potter, A Journey Through a History of Magic (Harry Potter, Utazás a mágia történetén át) című könyv pedig történelmi utazásra viszi az olvasót Harry Potter varázslóvilágába, beavatva az átkok, mágikus lények, varázslók és boszorkányok történetébe. A businessinsider.com beszámolója szerint egyik könyvben sem lesznek az eredeti Harry Potter-hősökkel kapcsolatos új történetek.

J. K. Rowling

hétkötetes Harry Potter-regényfolyama a Bloomsbury kiadásában 1997 és 2007 között jelent meg. A regények több mint 450 millió példányban keltek el 6,1 milliárd font (2150 milliárd forint) értékben, több tucatnyi nyelvre fordították le őket. A regények nyomán a Warner Bross. filmstúdió forgatott világszerte kasszasikert hozó filmsorozatot. A példátlan siker nemcsak anyagi elismerést hozott: a szerzőt

II. Erzsébet királynő

idén a brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.