Írjon nekünk

Sport

Két helyszín jön szóba a szegedi atlétikai centrum otthonaként

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

CAMERA

Orbán Viktor miniszterelnök januári, Szegeden tett látogatása során jelentette be, hogy Szegeden új atlétikai centrum létesülhet a városban. A beruházás előrehaladásának érdekében munkacsoport alakult, hamarosan szemlézik a lehetséges helyszíneket, és felmérik a lehetőségeket.

Orbán Viktor Szegeden tett látogatása alkalmával jelentett be több, a szegedi sportéletre jelentős kihatással bíró beruházást, így az Etelka soron megvalósuló, 7 milliárd forintból épülő fedett uszodát, valamint a Felső Tisza-parti stadion helyére épülő új, modern kézilabda-arénát, amely a MOL-Pick Szeged új otthonaként szolgálhat. “Sportfejlesztésnek egyetlen szakosztály sem lesz vesztese Szeged városában” – jelentette ki a miniszterelnök. A megvalósuló, új létesítmények több, eddig az Etelka soron működő sportegyesületet érintenek, így az atléták és a futballisták számára is új területet kell találni.

Korábban Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a Felső Tisza-parti műfüves pálya megmarad, azonban az atlétáknak mindenképpen költözniük kell a sportcsarnok miatt, nekik kínál megoldást az atlétikai centrum. Szerdán megalakult egy munkacsoport, ami a Modern Városok Program keretein belül megvalósuló atlétikai centrum ügyében dolgozik. Az új létesítménynek két lehetséges helyszín adhat otthont: a már a Szentgyörgyi által említett egyetemi sportközpont vagy pedig a sportág egyik tradicionális szegedi fellegvára, SZVSE-pálya. A SZEGEDma.hu a Magyar Atlétikai Szövetséget kérdezte a fejlesztésről.

“Örültünk, hogy meghívást kaptunk ebbe a munkacsoportba, megtettük a javaslatainkat. Úgy gondolom, támogatandóbb lehet az egyetemi terület, hiszen fontos, hogy egy egyetemi városban, a campuson belül olyan infrastruktúra legyen, ami európai színvonalú. Ez kifejezett vonzerő lehet a diákok számára. A másik lehetséges helyszínként felmerült SZVSE-pálya kondícióival is tisztában vagyunk, tudjuk, milyen adottságokkal rendelkezik” – tudtuk meg Gyulai Miklóstól, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökétől. Úgy folytatta, jövőben a szegedi önkormányzatnak egy olyan tanulmánytervet kell készítenie az atlétikai centrum kapcsán, ami egyértelműsíti a kormányhatározati előterjesztést, és kitér a beruházás minden részletére.

Megtudtuk tőle, várhatóan a következő hetekben a Magyar Atlétikai Szövetség részéről mind a két lehetséges helyszínt bejárják az egyetem és a város szakembereivel, és felmérik, milyen elemeket tartalmazhat az új létesítmény, azaz lesz-e dobópálya, vagy nyílik-e lehetőség fedett futófolyosó megvalósítására. A szövetség elnöke úgy látja, augusztus végén-szeptember elején juthat a következő fázisba a szegedi atlétikai centrum ügye. “A Magyar Atlétikai Szövetség értelemszerűen segíti és támogatja a beruházást, ha pedig szükség van rá, szakmai tudásunkat, tapasztalatunkat hozzá tudjuk tenni” – nyilatkozta Gyulai Miklós.

Sport

Flensburg – MOL-Pick Szeged 19 órától ÉLŐBEN

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kövesse nálunk a mérkőzés alakulását!

Tovább olvasom

Hírzóna

A parasportról tartanak tematikus napot a móravárosi gimiben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Parasport Napja alkalmából.

Tovább olvasom

Sport

Joan Canellas: Nem örülnénk a Veszprémnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál