Kajak-kenu vb-pótválogató – Birkás Balázs után Medveczky Erika is kivívta a vb-szereplés jogát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

629Medveczky-MTI

Női K-1 500 méteren Medveczky Erika, férfi K-2 200 méteren a Balaska Márk, Birkás Balázs páros, férfi K-1 5000 méteren pedig Noé Bálint nyerte szerdán a kajak-kenusok világbajnoki pótválogatóját Szolnokon.

Medveczky a szám friss Európa-bajnokát, Takács Tamarát győzte le a “szétlövésben”. Utóbbi erős rajttal próbálta meg kizökkenteni Csipes Ferenc tanítványát, aki azonban végig a saját taktikája szerint versenyzett, s a kézi mérés szerint 1:46.5 perces idővel nyerte meg az összecsapást.

“Nehéz volt az Eb után lejönni ide és újra edzésbe állni, szerintem ez fizikailag és lelkileg is megterhelő volt mindkettőnk számára. De most ezzel a sikerrel egy nagy álmom teljesült, még nehéz felfogni, hogy olimpiai egyes számban indulhatok a világbajnokságon” – idézte a magyar szövetség hírleve Medveczky Erikát.

Hozzátette, bizakodásra adhat okot számára, hogy egy friss Európa-bajnokot győzött le, de tudja, hogy ez még nem elég, és próbál Csipessel még jobb formát “kicsiszolni” a következő öt hétben.

Férfi K-2 200 méteren a plovdivi kontinensviadalon aranyérmes Balaska, Birkás kettős a győri Horváth Bence, Szomolányi Máté párost győzte le.

“Hatalmas siker ez, mert a győri párost nem sok embernek sikerült még megvernie. Márkkal megbeszéltük, hogy ez az utolsó lehetőségünk arra, hogy kijussunk a világbajnokságra, mindent meg kell tennünk érte. Szerencsések vagyunk, mert az Eb-győzelem, a sok visszajelzés és gratuláció sokat dobott rajtunk, ezt az élményt most beleraktuk ebbe a pályába” – mondta Birkás Balázs.

Férfi K-1 5000 méteren Solti László és Noé Bálint csapott össze, s jól hajrázva utóbbi nyert, így ő képviselheti majd a magyar színeket a csehországi Racicében, az augusztus 24. és 27. között sorra kerülő vb-n.

Default thumbnail
Előző sztori

Varga Mihály: meghatározó szerepe van a magyar élelmiszeriparnak a világpiacon

Default thumbnail
Következő sztori

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

Legutóbbi hasonló cikkek