Kajak-kenu: három szegedi érem az ifjúsági és U23-as vb-ről

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

birkas_balazs_u23_vb_bajnok

Szenzációs napot zártak a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzői a Pitestiben rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon. Birkás Balázs parádés teljesítményt nyújtva megnyerte a K1 Férfi U23 200 méter döntőjét, így ebben a számban 2016 után ismét felállhatott a dobogó tetejére. A DÉMÁSZ Szeged egy arany- és két ezüstéremmel zárta a romániai vb-t.

Birkás Balázs Pitestiben pályafutása második U23-as, harmadik korosztályos vb-címét szerezte meg.
– Nagyon szoros volt a befutó, de éreztem, hogy megvan a győzelem – értékelt Birkás Balázs, aki a döntőben nyolc századmásodperces előnnyel ért célba a második helyezett litván Seja előtt. Az első 150 méteren magabiztosan vezettem, ott azonban elkövettem egy hibát, ezért tudtak a többiek feljönni rám a hajrában. Nagyon örülök a címvédésnek! Ez az aranyérem értékesebb számomra, mint a tavalyi, hiszen 2016-ban a korosztályos vb-re hegyeztük ki a formát, idén viszont a felnőtt Európa-bajnokság és a felnőtt világbajnokság között rendezték a versenyt. – írja a klub honlapja.

Ifi kenusaink is remekeltek vasárnap. Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Giada Bragato ezüstérmes lett a női párosok 500 méteres döntőjében. Kása Péter tanítványa egyesben ötödikként ért célba 200 méteren.

Pályafutása eddigi legértékesebb érmét szerezte meg Zombori Dominik. A fiatal tehetség a férfi négyessel a második helyen végzett a döntőben.
Lemaradt a dobogóról Kuli István és egysége, az U23-as férfi kajaknégyes ötödik lett a döntőben.

A DÉMÁSZ Szeged VE világbajnoki eredményei:

1. Birkás Balázs – K1 Férfi U23 200 méter A Döntő
2. Nagy Bianka-Giada Bragato – C2 Női Ifjúsági 500 méter A Döntő
2. Zombori Dominik-Slihoczki Ádám-Kállai Róbert-Szőke Attila – C4 Ifjúsági 500 méter A Döntő
4. Nagy Bianka – C1 Női Ifjúsági 500 méter A Döntő
5. Bodonyi András – C1 Férfi U23 1000 méter A Döntő
5. Nagy Bianka – C1 Női Ifjúsági 200 méter A Döntő
5. Kuli István-Noé Zsombor-Koleszár Mátyás-Bogár Gábor – K4 U23 500 méter A Döntő

Előző sztori

Nem csak az emberekre veszélyes a kánikula

Következő sztori

Jövőkép, terápiás téma, Ki mit tud? eredményhirdetés és táborzáró a szeretethimnusszal az ÁGOTA országos tábor tizedik napján + FOTÓK