Jobbik: az államfő nem méltó hivatalához

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik értékelése szerint Áder János a plakáttörvény aláírásával méltatlanná vált az államfői hivatalhoz.

Farkas Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján megismételte: a jogszabály elfogadásához kétharmados támogatás kellett volna a parlamentben, az alaptörvény VIII. cikke ugyanis ebbe a körbe sorolja a pártok gazdálkodásával összefüggő módosításokat. Hozzátette, a szabályozást első körben a Fidesz is sarkalatos törvényként nyújtotta be, azonban miután “az MSZP kihátrált”, felesként vitték keresztül.

A politikus elmondta, hogy utólagos normakontrollért fordulnak az Alkotmánybírósághoz és ehhez várják az ellenzéki pártok támogatását, az államfő megfosztási eljárásához pedig már elvi támogatást kaptak a szocialistáktól.

Farkas Gergely a Sándor-palota előtt tartott tájékoztatón egy iratmegsemmisítővel ledarálta az alaptörvény pártokra vonatkozó oldalát. Ezt azzal magyarázta, hogy a Fidesznek a saját alaptörvénye sem szent, ha a hatalom megtartásáról van szó.

Fidesz: Soros és Simicska mozgatják az ellenzéket

A Fidesz szerint Soros György magyar származású üzletember és Simicska Lajos mozgatják az ellenzéket. A Fidesz közlése szerint a Jobbik “aláírt” Sorosnak a Soros-egyetem ügyében, cserébe a szocialisták most “aláírnak” a Jobbiknak a Jobbik-Simicska korrupció védelmében, célozva ezzel arra, hogy a Jobbik utólagos normakontrollért fordul az Alkotmánybírósághoz és ehhez várják az ellenzéki pártok támogatását, az államfő megfosztási eljárásához pedig már elvi támogatást kaptak a szocialistáktól.

Előző sztori

Orbán: a V4-ek elismerik az egyiptomi elnök stabilizáló munkáját

Következő sztori

A Kúria hitelesített egy az NVB által korábban megtagadott népszavazási kérdést