Bulvár

Ismét Székkutasra látogatnak a vásárhelyi állatvédők

Ismét Székkutasra látogatnak a vásárhelyi állatvédők

2017. július 21., péntek
Ismét Székkutasra látogatnak a vásárhelyi állatvédők

Ismét kitelepül Székkutasra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Július 28-án, pénteken állatvédelmi- és állatjóléti tanácsadással várják az érdeklődőket. A szervezet kiemelt figyelmet fordít a településre, korábban már létrejött egy példaértékű együttműködés is az önkormányzat és az egyesület között.

Második alkalommal települ ki Székkutasra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Július 28-án, pénteken délután négy és öt óra között a szökőkút mellé invitálják az érdeklődőket. Az egyesület asztalánál az önkéntesek állatvédelmi- és állatjóléti tanácsadással készülnek, valamint adományokat is elfogadnak.

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke elmondta, május végén már jártak Székkutason, a község történetében az volt az első alkalom, hogy állatvédők települtek ki. Már akkor is sokan keresték fel az egyesületet. Főként a helyes állattartásról, különböző állatbetegségekről, valamint jogszabályokról érdeklődtek az emberek, de nagy hangsúlyt kapott az ivartalanítás fontossága is. Hozzátette, reméli, hogy a mostani kitelepülés is legalább ennyire sikeres és hasznos lesz. A szervezet vezetője emlékeztetett, kiemelt figyelmet fordítanak a településre, hiszen céljuk, hogy a kisebb falvakban, községekben élőkhöz is eljussanak, és felhívják a figyelmet a kulturált és felelős állattartás fontosságára. Ennek első, de nagyon jelentős lépése az a példaértékű együttműködés volt, amely az egyesület és Székkutas között jött létre. Ebben az állatvédők a település ebrendészeti telepén elhelyezett kutyákon segítenek gazdikereséssel és a gazdák felkutatásával, a tanyagondnok, a védőnő és a családsegítő szolgálat munkatársai pedig az egyesülettel közösen segítenek a nehéz helyzetben lévő állattartó családokon. Balogh Ernő a jövőre nézve elmondta azt is, szeretnének még több településsel együttműködni, és a székkutasi példát máshol is meghonosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.